În companie au fost înregistrate şi alte îmbolnăviri în ultimele două săptămâni. Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), care au în subordine şi Spitalul COVID-19 (Secţia TBC), au declarat pentru AGERPRES că Gheorghe Bănăţean, care avea 62 de ani, a fost internat joi, iar testul pozitiv a venit vineri, când starea pacientului era agravată.

El era internat la ATI, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, secția COVID-19 din Grădiște. Se pare că acesta suferea și de alte afecțiuni, infecție cu noul coronavirus afectându-i și mai mult sănătatea.

Reprezentanţi ai Companiei de Apă Arad au informat că primul caz de COVID-19 a fost înregistrat în urmă cu două săptămâni, iar ulterior au mai fost confirmaţi câţiva angajaţi infectaţi. În zilele următoare, ar urma să fie testaţi şi alţi salariaţi.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, a declarat, pentru AGERPRES, că la Compania de Apă nu a fost declarat focar deocamdată, pentru că nu au fost îndeplinită condiţia de a exista minimum 3 cazuri în acelaşi spaţiu de lucru. Cazurile înregistrate sunt din birouri sau clădiri diferite ale companiei.

În ultimele luni, directorul de la Compania de Apă s-a confruntat cu probleme mari de sănătate.

Deși a condus una dintre cele mai importante companii din Arad vreme de mai bine de un sfert de secol, Gheorghe Bănățean a fost mereu o persoană discretă, având apariții foarte rare în mass-media. Chiar dacă de numele său au fost legate mai multe scandaluri în care era implicat numele Companiei de Apă, acesta a rezistat mai bine de două decenii în funcția de director, potrivit presei locale.

Eminent medic constănțean, o altă victimă

Tot în noaptea de vineri spre sâmbătă a încetat din viață medicul şi profesorul constănţean Octavian Unc, acesta fiind internat de câteva zile, diagnosticat cu COVID-19. Acest deces reprezintă o lovitură pentru medicina românească. Unc a fost şeful Clinicii de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa în perioada martie 2011 – octombrie 2014.

Potrivit News.ro, Octavian Unc a făcut parte din echipele chirurgicale conduse de profesorul Vasile Sârbu, care au realizat mai multe intervenţii în premieră naţională, printre care apendicectomie laparoscopică, colecistectomii laparoscopice, primele suturi mecanice digestive (1992), operaţie de transplant de insule pancreatice.