Evenimentul Zilei > Actualitate > Moarte stupidă în România. Un bărbat a încercat să coboare pe un cablu de pe bloc
Moarte stupidă în România. Un bărbat a încercat să coboare pe un cablu de pe bloc

Moarte stupidă în România. Un bărbat a încercat să coboare pe un cablu de pe bloc

O cascadorie dintre cele văzute în filmele de acțiune i-a fost fatală unui bărbat din Piatra Neamț, care a încercat-o fără să-și ia toate măsurile de precauție.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a încercat să coboare pe un cablu, de pe acoperișul blocului în balconul apartamentului său, de la etajul patru. Omul a rămas pe dinafară, fără cheie și a devenit îngrijorat deoarece fratele său, aflat în casă nu răspundea.

Deși ar fi fost mult mai simplu să ceară intervenția pompierilor care să-l ajute să intre în locuință, nemțeanul a încercat calea cea mai dificilă. A încercat o cascadorie dintre care par simple în filmele de acțiune. El s-a legat de un cablu și a încercat să coboare de pe acoperiș în balconul apartamentului de unde, mai apoi, să intre în casă.

Doar că socoteala din filme nu s-a potrivit cu cea din realitate, cu atât mai mult, cu cît echipamentele de pe platourile de filmare sunt verficate, iar cei care le folosesc sunt cascadori profesioniști. Cablul s-a rupt sub greutatea bărbatului în vârstă de 45 de ani, iar acesta s-a prăbușit în gol. Spre ghinionul său, n-a reușit să se agațe, în extremis, așa cum se întâmplă în filme, de o margine, astfel încât să fie salvat.

Omul s-a zdrobit de pământ și, așa cum era de așteptat nu a supraviețuit. Polițiștii și paramedicii de pe ambulanța venită de urgență la fața locului nu au mai avut altceva de făcut decât să constate acest deces.

sursă: arhivă

Comunicatul oficial al poliției

Informația oficială a fost prezentată de Poliția Județeană Neamţ, vineri, 3 noiembrie, într-un comunicat de presă. Conform sursei citate, în jurul orei 3.30, poliţiştii din cadrul serviciului de poliție al municipiului Piatra Neamţ au fost sesizaţi, de către un bărbat, în vârstă de 52 de ani, că fratele său a căzut de la etajul 4 al unui imobil și că a decedat.

„Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din Piatra Neamţ, ar fi încercat să pătrundă, de pe acoperişul unui bloc, prin balcon, într-un imobil situat la etajul 4, ar fi căzut. Echipajul medical sosit la faţa locului a declarat decesul bărbatului”, se arată în comunicatul de presă.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Neamţ pentru efectuarea necropsiei.

Primele concluzii ale anchetatorilor

Din primele cercetări, anchetatorii au stabilit că victima locuia împreună cu fratele său. Dat fiind că nu avea cheie să intre în locuință, iar fratele nu a răspuns la ușă, s-a gândit să intre în apartament prin balcon, de pe acoperișul blocului.

Poliţiştii continuă cercetările pentru ucidere din culpă, în vederea stabilirii circumstanţelor în care s-a produs evenimentul.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: