Halucinant: Studenți de la Academia de Poliție, costumați în naziști. Rectorul a fost demis de urgență! „Condamn orice demonstrație” FOTO

Halucinant: Studenți de la Academia de Poliție, costumați în naziști. Rectorul a fost demis de urgență! „Condamn orice demonstrație” FOTO sursă: arhivă

Studenții de la o Academie de Poliție din Columbia au participat, recent, la un eveniment de schimb cultural în onoarea Germaniei. Felul în care s-au prezentat a stârnit, însă, foarte multă indignare. Mai multe fotografii de la ceremonie au fost distribuite, joi, pe rețelele de socializare, în care studenții au fost surprinși în uniforme de tipul celor naziste. Președintele Columbiei, Iván Duque Márquez, a criticat aspru atitudinea cadeților, iar șeful Academiei de Poliție a plătit cu funcția pentru cele întâmplate.

Președintele Columbiei, Iván Duque, a transmis că „orice scuză pentru nazism este inacceptabilă”, după ce fotografiile de la ceremonia de schimbul cultural din Germania, pentru care studenții s-au costumat în naziști, au împânzit internetul.

„Academia de Poliție Simón Bolívar din orașul Tulua organizează o săptămână internațională cu țara invitată, Germania. Prin aceste schimburi culturale, consolidăm cunoștințele studenților noștri polițiști”, a transmis Academia de Poliție.

Studenții de la o Academie de Poliție, costumați în naziști

Băieții purtau uniformă gri-verde Wehrmacht, iar unul dintre ei și-a pus inclusiv o mustață mică, în stilul dictatorului Adolf Hitler. Alți studenți s-au îmbrăcat în uniforma neagră a SS, cu banderolă cu svastică roșie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Steagul negru, roșu și galben al Germaniei și baloane în aceleași culori au fost folosite la locul de desfășurare a ceremoniei pe post de elemente decorative. Într-o sală, a mai fost prezentată și o replică a unui avion Luftwaffe, copii ale unor arme de foc naziste și svastici pe fețele de masă.

Imaginile au mai surprins și doi ofițeri de poliție în uniforme columbiene deschizând evenimentul prin tăierea unei panglici.

Președintele Columbiei: „Orice scuză pentru nazism este inacceptabilă”/„Condamn orice demonstrație”

Fotografiile au fost întâmpinate cu un amestec de furie și incredulitate pe rețelele de socializare, provocând o jenă profundă pentru autorități.

Președintele Columbiei, Iván Duque Márquez, a criticat aspru ceea ce s-a întâmplat la eveniment. „Orice scuză pentru nazism este inacceptabilă și condamn orice demonstrație care folosește sau face referire la simboluri care fac referire la cei responsabili de Holocaustul evreiesc, care a costat viața a peste 6 milioane de oameni”, a transmis șeful statului columbian.

Ministerul Apărării, sub a cărui umbrelă se află poliția columbiană, a transmis într-un comunicat că orientările sale de formare „nu prevăd în niciun fel o activitate precum cea care a avut loc”.

Șeful Academiei de Poliție a fost demis din funcție

Forțele de decizie din cadrul Poliției l-au demis din funcție pe rectorul Academiei de Poliție, în urma dezvăluirii atitudinii studenților de la evenimentul cultural.

Ambasadele germană și israeliană din capitala Bogota au emis o declarație comună în care și-au exprimat „respingerea totală a oricărei forme de acuză sau de manifestare a nazismului”.

Criticată la nivel internațional pentru reprimarea brutală a protestelor antiguvernamentale de la începutul acestui an, poliția columbiană a demarat o campanie de „transformare” pentru a-și îmbunătăți imaginea, care va include schimbarea uniformei, potrivit The Gurdian.