Evenimentul Zilei > International > Mișcarea la care nu se gândea nimeni. Donald Trump ar putea să scape de toate acuzațiile
Mișcarea la care nu se gândea nimeni. Donald Trump ar putea să scape de toate acuzațiile

Mișcarea la care nu se gândea nimeni. Donald Trump ar putea să scape de toate acuzațiile

Liderul de la Casa Albă are, teoretic, șansa de-a rezolva problemele cu care se confruntă în ultima vreme.

Donald Trump (74 de ani) se pregătește să-i predea mandatul de președinte al Statelor Unite ale Americii (SUA) lui Joe Biden, la data de 20 ianuarie, într-un climat extrem de tensionat la nivel social și politic. Totul a erupt odată cu violențele provocate de un grup de susținători ai actualului lider de la Casa Albă, care au pătruns, miercuri, în Capitoliu. Mai mulți lideri democrați, dar și alte voci puternice din societatea civilă, mai ales oameni de afaceri, cer ca Trump să fie pus sub acuzare după evenimentele din Washington.

Idee pentru salvarea celui care se pregătește să predea mandatul prezidențial

Dar, există un scenariu în care Trump ar putea scăpa de probleme. Într-o discuție avută cu un ascultător, Jeremy Vine, realizator la BBC Radio 2, a vorbit despre următoarea posibilitate. În timpul rămas, liderul de la Casa Albă ar putea să-i predea mandatul vicepreședintelui Mike Pence. Acesta, ajuns președinte vremelnic, îl poate ierta pe Trump de orice vină. Ideea i-a aparținut ascultătorului emisiunii.

„Dacă Trump demisionează acum, Pence devine președinte și asta îi conferă lui puterea de-a continua această situație ridicolă consemnată în ultima vreme în America. Aceea de-a ierta orice nelegiurie”, a spus ascultătorul, care a făcut referire la valul de grațieri adoptat de Trump în ultima perioadă, după ce a pierdut alegerile.

Un deputat vrea să-l pună sub acuzare pe Donald Trump

„Adică acest om a făcut un rău nespus, îmi pare rău pentru republicani, republicanii care sunt normali. Trump a făcut atât de mult rău acelui partid și a dat o mare lovitură democrației mondiale. Deci este absolut îngrozitor”, a mai afirmat ascultătorul Rob.

În contextul tensiunilor de miercuri, Ilhan Omar, Deputat din Minnesota, avertizat că va întocmi un rechizitoriu pentru punerea sub acuzare a președintelui Donald Trump, pe care îl consideră a fi principalul vinovat pentru evenimentele petrecute la Capitoliu.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.