În timpul finalei campionatului de fotbal american din februarie 2015, Northrop Grumman a difuzat – ceea ce a fost o premieră pentru un producător de armament – un film publicitar în care a fost pus în scenă demonstratorul de drone de luptă X-47B, bombardierul stealth „Spirit” B-2 și un avion misterios ascuns sub o cuvertură.

Or, la acea vreme, Northrop Grumman părea cel mai bine plasat să conducă programul LRS-B (Long Range Strike Bomber), adică viitorul bombardier strategic al Forțelor Aeriene ale SUA, cunoscut acum sub numele de „ B-21 Raider ”. Mai mult, grupului i se va încredința, în acest scop, un contract în valoare de până la 80 de miliarde de dolari în octombrie 2015. De atunci, imaginile acestui viitor avion au fost distribuite cu țârâita, scrie Opex 360.

Acest mod de comunicare –„teasing”- a inspirat se pare Armata Populară de Eliberare (PLA)? Se poate crede asta.

Desemnată să dezvolte H-20 (sau Hong-20), viitorul bombardier strategic made in China, Xian Aircraft Industrial Corporation, a difuzat, în mai 2018, un film promoțional care arată silueta unui avion, aparent în formă de aripă, disimulat sub un văl. Deasupra lui era scris: „The Next…”

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE