Război pentru Casa Albă. Ai cui sunt Profesioniștii care au pătruns în Congres și jocul cui îl fac? (VIDEO)

Război pentru Casa Albă. Ai cui sunt Profesioniștii care au pătruns în Congres și jocul cui îl fac? (VIDEO)

Câteva zeci de protestatari au pătruns miercuri în clădirea Capitoliului din Washington DC, întrerupând ședința de validare a președintelui SUA.

Scene fără precedent s-au petrecut miercuri, 6 ianuarie, în capitala Statelor Unite. După un miting de sprijin în favoarea lui Donald Trump, o mare parte dintre cele câteva sute de mii de participanți s-au îndreptat spre clădirea Congresului, unde se desfășura ședința comună a celor două Camere.

Amploarea protestului era anunțată cu multe zile înainte, astfel încât era de presupus că forțele de ordine își iau toate măsurile pentru a controla situația și, în primul rând, a păzi clădirea Congresului.

Nu s-a întâmplat acest lucru. Câteva zeci de persoane din grupul care manifesta pașnic în fața Capitoliului s-au desprins din mulțime și au trecut ca prin brânză prin cordoanele forțelor de ordine, pătrunzând în guvern.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scene oripilante pentru americani, nemaivăzute până acum în istoria lor de un sfert de mileniu.

Însă foarte familiare pentru românii mai în vârstă care au trăit lovitura de stat din decembrie 1989 și mineriadele.

Deoarece, cele câteva zeci de protestatari care au pătruns în Congres semănau flagrant cu tinerii cu constituție atletică, care au spart vitrinele la Timișoara și au pătruns în CC la București, în 1989. Sau au dat foc la autobuzele din Piața Universității și au atacat Ministerul de Interne pe 13 iunie.

Iată mai jos o înregistrare cu niște protestatari care poartă ostentativ pălăriuțe roșii cu deviza lui Trump, „Make America Great Again”, care seamănă mai mult cu niște agenți ai forțelor speciale decât cu niște luptători pentru democrație.

https://twitter.com/4TheCulture____/status/1346902654568574978?s=20

Cert este că actele de violență nu i-au folosit deloc lui Donald Trump: au întrerupt un eveniment de asemenea istoric – contestarea masivă a alegerilor prezidențiale, și nimeni nu știe când s-ar putea relua acestea.