Minivacanța se apropie. Cine are mai multe zile libere

Minivacanța se apropie. Cine are mai multe zile libere Sursa foto: Arhiva EVZ

Pe lângă multe alte privilegii pe care le au bugetarii, vor avea încă o minivacanță luna aceasta, iar zilele nu sunt puține deoarece pică într-o zi de maţi.

Pentru că anul acesta, sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului pică marțea, Guvernul a stabilit ca și ziua de luni, respectiv 14 august 2023, să fie liberă pentru salariații din instituțiile şi autorităţile publice. Așadar, bugetarii au o zi liberă în plus față de angajații din privat care, de cele mai multe ori nu au parte de aceste libere.

Mai exact, Guvernul a stabilit ca ziua de 14 august 2023 să fie zi liberă pentru salariații din instituțiile şi autorităţile publice, având în vedere că acestea se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal.

Urmează o nouă minivacanță pentru bugetari

Aşadar, la jumătatea acestei luni, românii ca lucrează la stat vor avea parte de o nouă minivacanaţă de patru zile, ca urmare a faptului că pe data de 15 august se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului, zi liberă conform Codului Muncii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oameni, Jumping, Fericire, Fericit

Sursa foto: Pixabay

Bugetarii vor avea liberă şi ziua de luni 14 august, conform HG nr. 1.555 din 28 decembrie 2022 privind stabilirea zilelor lucrătoare pentru care se acordă zile libere, altele decât zilele de sărbătoare legală, pentru anul 2023. Angajaţii care lucrează la privat vor avea liberă doar ziua de 15 august care pică într-o zi de marţi.

Alte zile libere rămase până la sfârşitul anului 2023

Angajaţii la stat vor mai avea libere până la sfârşitul anului 2023. Următoarea minivacanță după cea de Sfânta Maria Mare este Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie care pică într-o zi de joi. Apoi urmează  1 Decembrie – Ziua națională a României, de asemenea zi liberă pentru toți românii. Astfel, de joi 30 noiembrie până duminică 4 decembrie românii vor putea beneficia de o nouă minivacanță de 4 zile.

  • 30 Noiembrie  este Sf.Andrei.
  • 1 Decembrie (Ziua Națională a României).

Având în vedere că cele două zile cad în zilele de joi (30 noiembrie) și vineri (1 decembrie) va urma o nouă minivacanță de 4 zile libere (30 noiembrie – 3 decembrie/joi – duminică).

  • 25 Decembrie (prima zi de Crăciun)
  • 26 Decembrie (a doua zi de Crăciun)

Cele două zile cad luni (25 decembrie) și marți (26 decembrie) astfel vom avea o nouă minivacanță cu 4 zile libere (23 decembrie – 26 decembrie / sâmbătă – marți).