Evenimentul Zilei > Economie > Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a fost făcut KO: „Mi-a adus aminte de Liviu Dragnea”
Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a fost făcut KO: „Mi-a adus aminte de Liviu Dragnea”

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a fost făcut KO: „Mi-a adus aminte de Liviu Dragnea”

O adevărată avalanșă de critici la adresa noului ministru al Finanțelor Publice. După atacul de joi din partea USR-istului Cristian Ghinea, președintele PNL, Florin Cîțu, pune tunurile pe Adrian Câciu. „Mi-a adus aminte de Liviu Dragnea”, s-a exprimat fostul premier al României, după ce ministrul a anunțat un mare audit pentru a afla ce s-a întâmplat cu sumele enorme de bani împrumutați.

Florin Cîțu a iesit la atac împotriva lui Adrian Câciu, după ce noul ministru de la Finanțe a precizat că a demarat mai multe acțiuni de audit în instituția pe care o conduce pentru a afla ce s-a întâmplat cu banii ce au fost împrumutați de România.

Adrian Câciu, comparat cu Liviu Dragnea după anunțul privind acțiunilor de audit de la Ministerul Finanțelor

„Am dat drumul unor audituri, vor ajunge pe masa autorităților dacă e cazul. Echipa de la Ministerul Finanțelor e foarte bună, chiar dacă unii au încercat să o schimbe”, a anunțat Adrian Câciu, recent.

Întrebat despre împrumuturile făcute de statul român în ultimii doi ani de guvernare, ministrul Finanțelor a precizat că „aparent, banii s-au dus în finanțarea cheltuieilor publice”. „Am avut o colectare foarte slabă anul trecut, un deficit de aproape 10% din PIB. A fost o filosofie foarte ciudată. S-au dus pe risipă. Auditul își va face treaba lui, Curtea de Conturi își va face treaba ei”, a mai spus Adrian Câciu.

Fostul premier al României, care s-a declarat dezamăgit, anterior, că a pierdut Ministerul Finanțelor, a criticat în termeni duri atitudinea lui Adrian Câciu. „Am văzut și eu declarațiile. Am auzit și discuții despre audit. Mi-a adus aminte de Liviu Dragnea, care vorbea de o gaură imaginară”, a spus Florin Cîțu, joi seară.

Florin Cîțu – deranjat de „insinuările venite de la PSD”

„Ce este deranjant sunt insinuările venite de la PSD, pentru că sunt într-o coaliție de guvernare. Pun astfel de declarații pe seama euforiei că au intra la guvernare. (…) Rectificarea bugetară are același deficit bugetar.

România a avut o evaluare pozitivă de la agențiile de rating! Vorbim cu cetățenii, ca să înțeleagă. La doamna Turcan nu-mi dau seama pe ce s-a bazat. Discuția o să fie în PNL. Bani de pensii erau”, a mai spus președintele PNL, Florin Cîțu, într-o intervenție televizată la Digi24.

În altă ordine de idei, și fostul ministru de la Fonduri Europene, USR-istul Cristian Ghinea, a ieșit la atac împotriva lui Adrian Câciu, simțind nevoia să-i reamintească acestuia că România are o „listă de To Do”. „Hai, etapa cu gargară s-a terminat, puneți mâna la treabă”, s-a exprimat Cristian Ghinea.