Evenimentul ZileiSocialCTP, val de ironii la adresa ministrului de Finanțe, Adrian Câciu: „Și masonii, și covrigii pot să fie niște valori foarte folositoare”

CTP, val de ironii la adresa ministrului de Finanțe, Adrian Câciu: „Și masonii, și covrigii pot să fie niște valori foarte folositoare”

CTP, val de ironii la adresa ministrului de Finanțe, Adrian Câciu: „Și masonii, și covrigii pot să fie niște valori foarte folositoare”
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, vineri seară, 26 noiembrie, situația noului ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, care i-a adus aminte despre un episod din viața sa, în care a fost abordat de doi reprezentanți ai Marii Loje Naționale din România.

„Mai întâi am aflat că nu există doar covrigi de Buzău, există și masoni scoțieni de Buzău”, a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, într-o notă ironică, situația noului ministru de Finanțe, Adrian Câciu, care a precizat într-un document public că era membru al Marii Loje Naționale din România.

„Și masonii, și covrigii pot să fie niște valori foarte folositoare”

Oficialul a mai făcut parte și din Asociația de Administrare a Ritului Scoțian, despre care CTP nu a precizat foarte multe. Gazetarul nu a putut opri, însă, valul de ironii la adresa noului reprezentant al Finanțelor.

„Vă spun cum au ajuns informațiile la mine, secvențial. Mai întâi am aflat că nu există doar covrigi de Buzău, există și masoni scoțieni de Buzău, cum este domnul acesta, Câciu. Foarte frumos. Și masonii, și covrigii pot să fie niște valori foarte folositoare”, a spus CTP, amintindu-și apoi de un episod din viața sa, în care a fost abordat de Masonerie.

CTP: „Poate dacă intram în masonerie domle’…”

„Am avut un episod acum niște ani în urmă. Au venit la mine doi «masconi» din ăștia, cum le spunea pe vremea lui Ceaușescu, când discutau organele despre diverse aspecte cu «trascedentalii» și cu «masconii». Au venit doi inși, parcă-i văz cu ochiul minții. Unul era mai înăltuț și cu o coadă căruntă, strânsă pe ceafă, și celălalt mic și agitat. Au venit la mine la birou, eram la Adevărul atunci. S-au cerut acolo.

«Da domle’, poftiți. – Noi suntem de la masoni. – Cu ce vă pot fi de folos? – Trebuie neapărat ca dumneavoastră să intrați în masonerie, pentru că puteți să faceți foarte mult bine acestui popor și acestei țări intrând în masonerie. – Da, înțeleg ce pot să fac eu, dar masoneria ce poate să facă? De ce să intru în ea? Acum sunt afară. De ce să mă bag în ea? Ca să ce? Poate să scrie masoneria în locul meu articole? Poate să vorbească în locul meu masoneria? Leafă am, nu trebuie să-mi dea masoneria. Am un loc de muncă».

Mi s-a mai spus despre istoricul acestei organizații în România. Ăla micu era agitat și vorbea. Ăstălalt dădea din cap cu o frecvență constantă. Asta a fost întâlnirea mea cu masoneria, din păcate ratată. Poate dacă intram în masonerie domle’, atunci alta era soarta țărișoarei ăsteia”, a relatat gazetarul, într-o notă ironică.

„Domnul Câciu ne-a asigurat că nu e Harap-Alb!”

„Deci, masonul scoțian de Buzău, domnul Câciu. Pe de altă parte, asta este domnul Câciu sau a fost. Nu mai știu dacă este în funcția aia de rit scoțian. Ne spune și ce nu este domnul Câciu. Ne asigură «Eu nu sunt Harap-Alb». Aici o singură întrebare s-ar pune. L-a bănuit cineva vreodată pe domnul Câciu că ar fi Harap-Alb? Eu nu știu. Să fi existat vreo nedumerire, vreo dezbatere în legătură cu calitatea de Harap-Alb a domnului acesta. Dar dânsul ne-a asigurat că nu e Harap-Alb! Bun, e în regulă. Știm ce nu este.

Este o cunoaștere apofatică, negativă, că așa se făcea acum niște secole. Nu reușeau să definească ce este Dumnezeu și atunci au încercat apofatic să-l definească pe Dumnezeu prin negație, ce nu este Dumnezeu. Așa și cu domnul Câciu”, a mai explicat gazetarul CTP într-o intervenție la Digi24.