Evenimentul Zilei > Politica > Dezvăluirea momentului! Florin Cîțu a recunoscut, dar cu limită. „Am fost victimele propriului succes”
Dezvăluirea momentului! Florin Cîțu a recunoscut, dar cu limită. „Am fost victimele propriului succes”

Dezvăluirea momentului! Florin Cîțu a recunoscut, dar cu limită. „Am fost victimele propriului succes”

Florin Cîțu a vorbit deschis, în acest weekend, despre modul în care Guvernul său a organizat campania de vaccinare. Acesta admite faptul că poate a fost strecurată o greșeală, însă nu uită să laude succesul avut la început, atunci când primele doze de vaccin au sosit în țară.

Florin Cîțu, fostul premier al României, a declarat în acest weekend că țara noastră a fost victima propriului succes. Deși am fost mult timp „campioni la vaccinare”, în cele din urmă ne-am transformat în „victimele propriului succes”.

Liderul PNL mărturisește că Guvernul condus de el a făcut tot posibilul ca românii să aibă primele doze de vaccin în același timp cu restul statelor membre UE și au reușit să facă acest lucru. La începutul campaniei, rata de imunizare în România a fost printre cele mai ridicate, însă a apărut o greșeală. Fostul premier susține că totul s-a stopat atunci când au făcut posibilă vaccinarea oricărui cetățean care are buletin.

„La început nu aveam vaccinul și am făcut tot ce ținea de Guvern ca românii să aibă acces la vaccin în același timp cu restul UE. Ați văzut că într-o perioadă lungă de timp România era campioană la vaccinare.

După aceea, am fost victimele propriului succes. În momentul în care am spus că se poate vaccina oricine cu buletinul, cam în acel moment a început să nu mai fie un succes campania de vaccinare. (…)

E posibil să fi fost o problemă faptul că am folosit… vectorul de imagine am fost eu, au fost colegii mei din guvern.

Sper ca oamenii să înțeleagă că vaccinarea este singura soluție pentru a depăși pandemia”, a declarat fostul prim-ministru Florin Cîțu, la televiziunea publică.

Legat de relaxarea restricțiilor, președintele PNL susține că autoritățile au luat decizia ca economia să fie deschisă, deoarece erau nevoie de resurse materiale. Valul 4 era așteptat, însă nimeni nu a putut preconiza intensitatea lui.

„În vară, când erau câteva cazuri, am decis ca economia să fie deschisă, pentru că aveam nevoie de resurse. Știam că vine un val patru, nu știam de intensitate. Oricine spune asta, nu spune adevărul”, a continuat Florin Cîţu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.