Evenimentul ZileiSocialMinisterului Educației. Care angajați din învățământ au prioritate la vaccinare

Ministerului Educației. Care angajați din învățământ au prioritate la vaccinare

Ministerului Educației. Care angajați din învățământ au prioritate la vaccinare
Ministerul Educaţiei a precizat care angajaţi din învățământul preșcolar și preuniversitar au prioritate la vaccinare.

UPDATE: Ministerul Educaţiei cere, de asemenea, rectorilor să desemneze persoane responsabile vaccinarea în universităţi:

„Vă informăm că potrivit Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată în decembrie 2020, a fost deschisă etapa a II-a de vaccinare. Această etapă a campaniei vizează populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii cheie/esenţiale, printre care personalul din unităţile şi instituţiile de învăţământ. În acest context, vă adresăm rugămintea de a disemina toate informaţiile necesare către tot personalul din universitatea pe care dumneavoastră o conduceţi. Reamintim că este necesar a asigura accesul la programul de vaccinare împotriva COVID-19 următoarelor categorii de personal: didactic, didactic auxiliar şi nedidactic”, se arată în documentul transmis de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ştirea iniţială

Ministerul Educaţiei a transmis către inspectoratele şcolare o notă în care solicită înscrierea cu prioritate la vaccinare a celor care vor activa fizic în clase.

Angajaţii din învăţământul preşcolar şi preuniversitar, care urmează să funcţioneze fizic începând cu data de 8 februarie, au prioritate la vaccinare.

Ministerul Educaţiei a transmis următorul comunicat către inspectoratele şcolare:

„Având în vedere faptul că începând cu data de 17 decembrie 2020 a intrat în vigoare HG nr. 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, precum şi faptul că a fost deschisă etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19, care include populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie/esenţiale, printre care personalul din unităţile şi instituţiile de învăţământ, vă solicităm să diseminaţi informaţiile către toate unităţile de învăţământ în vederea întreprinderii măsurilor necesare pentru asigurarea accesului personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic la programul de vaccinare împotriva COVID-19”, se arată în comunicatul transmis inspectoratelor judeţene.

Aşadar, prioritari la imunizare vor fi angajații din învățământul preșcolar, cadrele didactice care lucrează direct cu elevii

În acest sens, fiecare unitate de învăţământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unităţii de învăţământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate şi programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informaţiile cu privire la acţiunea de vaccinare pot fi/trebuie să fie accesate aici.

Ministerul Educaţiei solicită înscrierea cu prioritate a următoarelor categorii:

-angajaţii din învăţământul preşcolar (unde nu este obligatoriu portul măştii de către copii) şi cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevii;
-angajaţii unităţilor de învăţământ preuniversitar care urmează să funcţioneze cu prezenţă fizică începând cu data de 8 februarie 2021.

Ce trebuie să facă fiecare şcoală din ţară

Fiecare unitate de învăţământ preuniversitar va transmite inspectoratului şcolar judeţean/ IŞMB numele persoanei responsabile cu acţiunea de vaccinare, funcţia şi datele de contact ale acesteia în cursul zilei 18 ianuarie, până la ora 16,00, urmând ca inspectoratele şcolare judeţene/IŞMB să transmită situaţia către Ministerul Educaţiei până marţi, ora 12,00, se mai arată în documentul semnat de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.


Accesează: