Evenimentul Zilei > Social > Decizie radicală la Ministerul Educației. Sunt vizați zeci de mii de elevi
Decizie radicală la Ministerul Educației. Sunt vizați zeci de mii de elevi

Decizie radicală la Ministerul Educației. Sunt vizați zeci de mii de elevi

Perioada de încheiere a mediilor în semestrul I s-ar putea prelungi cu patru până la opt săptămâni, anunță Ministerul Educației.

Perioada de încheiere a mediilor în semestrul I s-ar putea prelungi cu patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea, transmite Ministerului Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a organizat, luni, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, tema principală fiind identificarea numărului de elevi aflaţi în situaţie de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pentru semestrul I, precum şi măsurile ce se impun în această situaţie.

Potrivit unui comunicat, în urma întâlnirii, măsurile necesare identificate până în acest moment sunt:

-desfăşurarea de activităţi remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanţare pentru plata cadrelor didactice;

-prelungirea perioadei de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea;

-posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

Prelungire perioadă încheiere a mediilor: zeci de mii de elevi, în impas

„La acest moment, conform datelor transmise de către unităţile şcolare, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB, se estimează că un număr de cca. 65.000 de elevi se află în situaţia de a nu avea media încheiată. Imposibilitatea de acces la resursele tehnologice fiind factorul principal, la care se adaugă şi alte motive precum neparticiparea la cursuri, situaţii medicale etc”, transmite Ministerul Educației.

„Trebuie avut în vedere că, în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situaţie era de aproximativ 15.000”, se mai arată în comunicat, scrie Agerpres.

Ministrul Educației promite redeschiderea școlilor din 8 februarie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că se va reuşi deschiderea şcolilor în data de 8 februarie într-o formă sau alta.

Potrivit ministrului, problemele predării online sunt „structurale, nu sunt probleme circumstanţiale”, de care „se loveşte orice stat.

„Vom reuşi să deschidem şcoala, este o convingere profundă, pe data de 8 februarie, fie că vom reuşi toate şcolile din România, fie că vom reuşi să deschidem şcolile în zonele care au o rată de infectare scăzută.

O să prioritizăm învăţământul primar şi grădiniţe, ştiut fiind că este cel mai dificil de abordat în maniera online, fie că vom prioritiza elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, care susţin examenele naţionale. Într-o formă sau alta, vom reuşi să deschidem şcolile, este convingerea mea. Educaţia rămâne prioritatea acestui guvern”, a spus Cîmpeanu la Realitatea Plus.