Evenimentul Zilei > Social > Mijloacele de transport public vor fi suplimentate în noaptea de Revelion. Programul anunțat de STB și Metrorex
Mijloacele de transport public vor fi suplimentate în noaptea de Revelion. Programul anunțat de STB și Metrorex

Mijloacele de transport public vor fi suplimentate în noaptea de Revelion. Programul anunțat de STB și Metrorex

Noaptea dintre ani se anunță plină de evenimente în Capitală, așa că mijloacele de transport pe timp de noapte vor fi suplimentate. Joi, oficialii de la STB și Metrorex au anunțat programul, pe ore, pentru cei interesați. Șapte linii de zi ale STB vor circula și pe timp de noapte, iar trenurile de metrou vor fi suplimentate pentru a face față numărului mare de călători.

În noaptea de Anul Nou, bucureștenii nu trebuie să își facă griji în ceea ce privește mijloacele de transport în comun. Atât STB, cât și metroul își vor suplimenta linii de noapte. Programul nu va fi modificat doar pentru noaptea dintre ani, ci și pentru primele zile ale lui 2022, când se anunță un orar de week-end.

Serviciile de transport public din București au anunțat că vor circula după un program special atât în Noaptea dintre Ani, cât și în primele zile din 2022. Aceștia anunță că vor suplimenta liniile de noapte pe traseele principale în noaptea de Revelion. Pe 31 decembrie 2021, liniile de transport 23, 41, 105 și 282 vor funcționa cu un program prelungit, până la ora 00:30. În Noaptea dintre Ani, în intervalul orar 23:00 – 04:00, vor fi menținute în circulație tramvaiele de pe liniile 21 și 32, precum și autobuzele liniilor 104, 137, 311, 381 și 385.

Potrivit programului oferit de STB, mijloacele de transport public vor circula la intervale de 30 de minute, alături de vehiculele liniilor cu program consacrat de noapte (tramvaiele liniei 1, autobuzele liniilor 610, 783 și ale celor 26 de linii de noapte).

În primele două zile din Noul An, adică 1 ianuarie 2022 și 2 ianuarie 2022, liniile de transport public vor funcționa după programul zilelor de duminică. Toate informațiile legate de orele de circulație ale tramvaielor și autobuzelor din Capitală se regăsesc pe aplicația gratuită gratuită Info Transport București, care este disponibilă în Google Play și App Store. De asemenea, toate detaliile cu privire la transportul în comun din această perioadă se regăsesc pe site-ul celor de la STB.

Cum circulă metroul în Noaptea dintre Ani și în primele zile din 2022

Oficialii de la Metrorex au făcut și ei public orar special pentru perioada Revelionului. În noaptea dintre ani, pe toate magistralele, circulația trenurilor de metrou se va desfașura la un interval de aproximativ 10 minute, intre orele 23:00 – 01:00 și de 20 minute intre orele 01:00- 05:00. Pentru a prelua fluxul crescut de călători din noaptea de Revelion, Metrorex a anunțat că se vor suplimenta trenurile.

Pentru zilele de 1 ianuarie 2022 și 2 ianuarie 2022, programul metroului va fi același ca în week-end sau în zilele cu sărbători legale. Astfel, pe Magistrala 1 (Pantelimon – Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni- Pipera), Magistrala 3 (Preciziei- Anghel Saligny), Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Straulesti) si Magistrala 5 (Eroilor 2 – Valea Ialomitei/Raul Doamnei) circulatia trenurilor de metrou se va desfasura la un interval de 10 minute.