Mihai Popșoi, vizită oficială la Londra

Mihai Popșoi, vizită oficială la Londra Mihai Popșoi, ministrul de Externe din Republica Moldova. Sursa Foto -Facebook

Vicepremierul și ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, va întreprinde în perioada 30 aprilie - 1 mai, o vizită oficială la Londra, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Mihai Popșoi, întâlniri cu ministrul de externe britanic David Cameron și cu Nusrat Ghani, consilier pentru securitate națională

Șeful diplomației de la Chișinău va avea o serie de întrevederi cu oficiali britanici. Mihai Popșoi se va întâlni cu ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, David Cameron, cu ministru de stat pentru Europa, Nusrat Ghani, cu consilierul pentru securitate națională al prim-ministrului, Tim Barrow și cu mai mulți membri ai Parlamentului britanic, atât din Camera Comunelor, cât și din Camera Lorzilor.

În plus, ministrul de Externe al Republicii Moldova va participa și la o dezbatere cu reprezentanții centrelor analitice și ai presei internaționale, care va avea loc la Institutul Regal pentru Afaceri Internaționale, Chatham House.

David Cameron, ministrul de Externe britanic,=

David Cameron / Sursa foto: Arhiva Evz

Întâlnire cu diaspora moldovenească din Londra

„Și la finalul vizitei, vicepremierul Popșoi va avea și o discuție cu diaspora noastră din Londra”, se mai arată în comunicatul Ministerului de Externe al Republicii Moldova.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întâlnirea lui Mihai Popșoi cu moldovenii din Marea Britanie va avea loc marți, 30 aprilie, la ora 18:00, în incinta ambasadei Republicii Moldova de la Londra. Adresa este: 5 Dolphin Square, Edensor Road, Chiswick, London W4 2ST.

Delegația din Republica Moldova, la reuniunea Dialogului Strategic Republica Moldova – Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Totodată, delegația Republicii Moldova, condusă de secretarul de stat Carolina Perebinos, va participa la cea de a treia reuniune a Dialogului Strategic Republica Moldova – Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Evenimentul se va desfășura în aceeași zi, la 30 aprilie, la sediul Oficiului pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare. Delegația britanică va fi condusă de către Nusrat Ghani, Ministra pentru Europa, se mai arată în comunicatul emis de MAE.