David Cameron, ministrul de Externe britanic, în vizită la Chișinău. Cu cine a avut întrevederi

David Cameron, ministrul de Externe britanic, în vizită la Chișinău. Cu cine a avut întrevederi David Cameron / Sursa foto: Arhiva Evz

David Cameron, ministrul de Externe britanic, a efectuat o vizită în Republica Moldova după deplasarea sa în Ucraina.

David Cameron a efectuat o vizită la Chișinău. Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a transmis că a purtat discuţii cu noul ministru de Externe al Marii Britanii. Cameron a venit din Ucraina, unde a efectuat prima sa vizită oficială în noua calitate.

David Cameron, discuții cu Maia Sandu

Noul ministru de externe al Marii Britanii, David Cameron, a discutat despre securitatea la Marea Neagră şi cooperarea bilaterală cu preşedinta Maia Sandu. Este anunţul transmis vineri biroul de presă al preşedinţiei de la Chişinău.

Cameron a sosit joi la Chişinău, după o vizită de două zile în Ucraina. Aici a purtat discuţii cu preşedintele Volodimir Zelenski. Apoi s-a deplasat în regiunea sudică Odesa. Regiune care se învecinează cu Republica Moldova.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mi-am exprimat recunoştinţa pentru sprijinul Regatului Unit pentru Ucraina: crucial pentru securitatea Moldovei şi stabilitatea şi prosperitatea Europei”, a scris vineri Maia Sandu în engleză pe reţeaua de socializare X (fostă Twitter).

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi redacţie

David Cameron şi Maia Sandu. Sursa foto: Facebook

Maia Sandu a acuzat Moscova că a complotat să o înlăture de la putere

Maia Sandu, preşedintă proeuropeană, a denunţat invazia Rusiei din Ucraina, a acuzat Moscova că a complotat să o înlăture de la putere.

De asemenea, şi şi-a asumat demersul Republicii Moldova de a obţine aderarea la Uniunea Europeană. În timpul întâlnirii cu Cameron, cei doi au discutat despre „poziţia unită împotriva corupţiei”.

Ministrul britanic de externe s-a întâlnit, de asemenea, cu omologul său moldovean Nicu Popescu şi au discutat despre sprijinul pentru diaspora moldovenească din Marea Britanie, a anunţat şeful diplomaţiei de la Chişinău.

„Am discutat despre interesul comun pentru consolidarea relaţiilor strategice dintre Republica Moldova şi Marea Britanie, cu accent pe beneficiile pentru diaspora noastră”, a adăugat Popescu.

David Cameron a preluat luni postul de ministru de Externe

Într-o postare pe X, Popescu a mai menţionat că a explorat cu omologul său britanic şi „mijloacele de a ne spori securitatea şi rezilienţa”.

Popescu i-a mulţumit lui Cameron pentru că a efectuat o vizită în Republica Moldova. Fostul premier britanic David Cameron a preluat luni postul de ministru de externe.

În timpul vizitei sale în Ucraina, Cameron a confirmat sprijinul de lungă durată al Londrei. Tară aflată acum în cea de-a 21-a lună de război cu Rusia.