Evenimentul Zilei > Actualitate > Un celebru nutriționist desființează curele de slăbire: „Mâncam o cutie de îngheţată pe zi“
Un celebru nutriționist desființează curele de slăbire: „Mâncam o cutie de îngheţată pe zi“

Un celebru nutriționist desființează curele de slăbire: „Mâncam o cutie de îngheţată pe zi“

Supranumită „nutriționistul vedetelor”, Mihaela Bilic distruge toate miturile despre dietele de slăbire. Celebrul nutriționist a declarat într-un interviu pentru Adevărul că nu există diete de slăbire, iar singura modalitate de a slăbi este reducerea porțiilor.

Nutriționistul afirmă că dietele de slăbire cu meniuri sofisticate sunt o apă de ploaie. mai mult, acesta spune că  nu grăsimile ne îngrașă, ci cantitățile pe care le îngurgităm
În cadrul experimentelor sale, specialista a încercat diverse variante de alimentație, printre care și cea bazată exclusiv pe înghețată.

 

„Mâncam o cutie de îngheţată pe zi şi-atât. Orice dietă funcţionează pentru că presupune o restricţie calorică, o monotonie alimentară şi un tip de atenţie şi de voinţă pe care le ai punctual pentru o perioadă limitată de timp. În percepţia mea, măcar să-ţi alegi un aliment care să-ţi placă. Pentru că dacă mai şi mănânci spanac sau altceva ce nu poţi suporta şi te ţii de nas, mi se pare că riscurile să renunţi la dieta respectivă sunt şi mai mari. Ideea e ce se întâmplă când se termină dieta. Pentru că altfel, slăbim cu orice, şi cu cartofi prăjiţi, dacă mâncăm zece felii de cartofi prăjiţi pe zi şi atât. Slăbim cu ciocolată, cu produse de patiserie. Am avut o perioadă, când eram foarte mult pe drumuri, când mâncam doar în benzinării, un burek cu brânză şi un iaurt de băut pe zi. Am numit-o dieta OMV. Am slăbit ca niciodată„, a declarat Mihaela Bilic pentru Adevărul. 

 

 

„Ar trebui desființate curele de slăbire”

 

 

 

Mai mult, potrivit specialistului, nu contează deloc alimentele pe care le mâncăm, deci slăbirea nu are legpătură cu dieta, ci cu porțiile. Așadar, ea este de părere că doetele trebuie desființate. 
„Da, tocmai de aceea ar trebui desfiinţate curele de slăbire, pentru că ele sunt, culmea, prezentate ca o soluţie la ceea ce tu faci în mod obişnuit. Şi tu ai crede că doar prin intermediul lor poţi să ajungi la o greutate mulţumitoare. Care e soluţia? Să-ţi schimbi normalitatea pentru totdeauna. Adică: dacă la 60 de kilograme e normalitatea asta, pentru 50 de kilograme trebuie să ai o normalitate cu 30% mai mică. Dar aia nu se numeşte cură de slăbire, ci reajustarea alimentaţiei la silueta pe care ţi-o doreşti. Nu trebuie să mergi la cineva care să-ţi construiască o dietă personalizată. Nu are legătură cu combinaţii sofisticate, cu ore, cu nimic. Este strict o chestiune de limitare, dar pe viaţ”, a mai spus nutriționistul.