Evenimentul Zilei > International > Migranţii, noii piraţi din Mediterana
Migranţii, noii piraţi din Mediterana

Migranţii, noii piraţi din Mediterana

O navă comercială a fost deturnată de cei peste 100 de migranţi pe care îi salvase din largul coastelor libiene şi care se îndreaptă acum spre Malta.

Cei 108 migranţi au fost salvaţi de pe mare de nava comercială Elhiblu 1, pe care au deturnat-o când şi-au dat seama că urmau să fie transportaţi înapoi spre Libia, relatează Agerpres.

'Aceştia nu sunt migranţi în situaţie disperată, sunt piraţi, vor vedea Italia doar prin telescop', a spus ministrul de interne italian Matteo Salvini, care s-a aflat în centrul mai multor situaţii de criză la nivel internaţional în urma refuzului său de a permite andocarea unor nave umanitare în Italia.

O purtătoare de cuvânt a forţelor armate malteze a confirmat că nava a fost deturnată, precizând că autorităţile ţării sale îi monitorizează deplasarea şi nu îi va permite andocarea în Malta.

'Acesta este în mod clar un caz de crimă organizată', a mai scris Salvini pe Facebook. 'Porturile noastre rămân închise', a adăugat vicepremierul italian.

La 20 martie, Senatul italian a votat pentru menţinerea imunităţii lui Matteo Salvini şi respingerea urmăririi sale penale pentru sechestrare de persoane. Acuzaţia se baza pe decizia lui Salvini de a întârzia cu aproape o săptămână în august 2018, în pofida condiţiilor critice de la bord, debarcarea celor peste 150 de migranţi salvaţi şi transportaţi într-un port din Sicilia de nava Diciotti a pazei de coastă italiene.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: