Temperaturile se mențin ridicate, dar în nota specifică acestei perioade a anului. Cerul va fi senin în cea mai mare parte a zilei, iar dimineața, în zonele de câmpie se vor înregistra condiții de ceață.

În cursul zilei de vineri vremea va fi frumoasă în cea mai mare parte a teritoriului. Maximele anunțate astăzi de către meteorologi se vor încadra în intervalul 15 – 24 de grade Celsius. Minimele anunțate de către ANM vor fi cuprinse în intervalul 4 – 16 grade Celsius, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul și dus-estul Transilvaniei. Izolat, temperaturi sub zero grade.

Presiunea atmosferică se va menține ridicată în cea mai mare parte a continentului european, în special în regiunile sudice. Astfel, va predomina o vreme frumoasă, înnorări trecător și nu va ploua.

În cursul dimineților însă se vor semnala condiții de ceață, în special în zonele de câmpie și în depresiuni. Aceasta va apărea la început izolat, apoi local, în special în regiunile din sudul țării. Ceața nu va fi însă persistentă, aspectul vremii urmând să fie plăcut pe parcursul zilelor.

Vremea în București

În București cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Maximele din termometre vor atinge 23 de grade Celsius, în timp ce pe parcursul nopții vor ajunge până la 6 grade.

La munte vremea va fi predominant frumoasă, însă rece. Temperaturile minime vor corâ sub 0 grade Celsius în anumite regiuni, iar maximele nu vor depăși 11 grade.

Pe litoral cerul va fi mai mult senin, însă dimineața vor exista condiții de ceață în Dobrogea. Maximele înregistrate la Constanța vor fi de 21 grade Celsius, iar valorile minime vor ajunge până la 11 grade.

În weekendul 24-25 octombrie, temperaturile să scadă, cu câteva unități, ajungând să fie în cursul zilei în unele regiuni și 12 grade. Pe timp de noapte, valorile termice or să scadă până în jur de 6 grade Celsius.

În săptămâna 26 octombrie – 1 noiembrie va fi puțin mai frig, dar se vor înregistra valori termice constante. Temperaturile maxime vor fi de 8-10 grade, iar valorile minime termice vor ajunge până la 0 grade.

Meteorologii au realizat o prognoză pentru Europa de Est și anunță că vom avea parte de o iarnă spre blândă cu temperaturi normale pentru data din calendar.