Cerul va fi mai mult senin, dar spre sfârșitul intervalului, în zonele joase, pe arii restrânse va crește probabilitatea de apariție a nebulozității stratiforme sau a ceții. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane.
În noaptea de luni spre marțiVremea va fi rece în cea mai mare parte a țării. Vântul va sufla slab și moderat, iar în zonele joase va fi ceață. În centru și în zonele deluroase se va produce brumă.  Temperaturile minime se vor situa între -6°C în depresiuni și 10°C pe litoral. În Capitală, vremea va fi rece, cu vânt slab și o minimă în jur de 1°C.

Prognoza meteo marți, 20 octombrie 2020: vremea va fi în continuare rece, dimineaţa şi noaptea în majoritatea zonelor ţării. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane.  Cerul va fi mai mult senin, dar spre sfârșitul intervalului, în zonele joase, pe arii restrânse va crește probabilitatea de apariție a nebulozității stratiforme sau a ceții.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade Celsius, iar cele minime între 0 și 8 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -6 grade Celsius, în cele din estul Transilvaniei, dar și mai ridicate – spre 10-12 grade Celsius – pe litoral.

Prognoza meteo în București, pe 20 octombrie

În Capitală, vremea va fi rece, dimineața și noaptea, iar cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 16-17 grade Celsius, iar cea minimă de 4-5 grade Celsius, mai scăzută în zona preorășenească spre 1-2 grade Celsius, unde vor fi condiții de brumă.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, pentru perioada 19 octombrie – 1 noiembrie, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Prognoza meteo la munte: 19 octombrie – 1 noiembrie

Prima săptămână va debuta cu vreme rece (19 și 20 octombrie), când vor fi în medie maxime de 4…6 grade și minime medii de -3…0 grade.

În perioada 21-23 octombrie se va încălzi, astfel încât valorile termice diurne vor tinde spre o medie de 14…15 grade, urmând ca în weekendul 24-25 octombrie acestea să scadă ușor spre 12 grade. În tot acest interval temperaturile nocturne vor fi în creștere treptată până la valori medii în jur de 6 grade.

Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de valori termice constante, în medie cu maxime de 8 şi 10 grade şi minime de 0 şi 4 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creștere începând cu data de 24 octombrie. Vor fi ploi, iar spre finalul intervalului se vor semnala și lapoviță și ninsori, la altitudini mari, potrivit stirimeteo.com.