Evenimentul Zilei > Vremea > Avertizare meteo! Cod galben de ceață, în această dimineață. Ce „surprize” ne mai face vremea
Avertizare meteo! Cod galben de ceață, în această dimineață. Ce „surprize” ne mai face vremea

Avertizare meteo! Cod galben de ceață, în această dimineață. Ce „surprize” ne mai face vremea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de cod galben de ceaţă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni dimineaţa, o atenţionare nowcasting Cod galben de ceaţă pentru localităţi din judeţele Gorj şi Dolj, valabilă în următoarea oră.

Potrivit ANM, în intervalul 7:30 – 9:00, în judeţul Gorj (localităţile Târgu Jiu, Rovinari, Turceni, Bâlteni, Băleşti, Plopşoru, Ţânţăreni, Ţicleni, Drăguţeşti, Turburea, Aninoasa, Fărcăşeşti, Negomir, Dăneşti, Borăscu, Urdari, Stăneşti, Brăneşti, Drăgoteşti, Teleşti, Ioneşti, Câlnic), precum şi în judeţul Dolj (Craiova, Filiaşi, Podari, Brădeşti, Şimnicu de Sus, Işalniţa, Breasta, Goieşti, Malu Mare, Robăneşti, Coţofenii din Dos, Scăeşti, Almăj, Mischii, Gherceşti, Coţofenii din Faţă, Cârcea), se va semnala ceaţă care va determina scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

 

PROGNOZA METEO LUNI

În cursul zilei vremea se va menține în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate. În special în nordul, centrul, estul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp. În celelalte regiuni, astfel de fenomene vor fi posibile doar pe arii rstrânse.

Noaptea cerul va deveni treptat variabil și numai izolat, îndeosebi în nord-vestul teritoriului vor fi averse în general slabe. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade. În zonele joase, izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în timpul zilei, când vor fi perioade cu averse, posibil însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade.

PROGNOZA METEO MARTI 

Vremea se va încălzi, devenind călduroasă în orele amiezii în zonele de câmpie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice și sud-estice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după orele prânzului, în special în regiunile nordice, nord-estice și centrale, precum și la munte, unde local vor fi averse și descărcări electrice, iar izolat cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 21 de grade.

BUCUREȘTI

Vremea se va încălzi, devenind călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: