Evenimentul ZileiPoliticaMesaj în toiul nopții dat de Dan Barna. A folosit toate „armele” împotriva lui Cîțu

Mesaj în toiul nopții dat de Dan Barna. A folosit toate „armele” împotriva lui Cîțu

Mesaj în toiul nopții dat de Dan Barna. A folosit toate „armele” împotriva lui Cîțu
Premierul României Florin Cîțu este acuzat de Dan Barna că a ”generat într-un mod gratuit o criză politică, perfect evitabilă”. Dan Barna spune că premierul a preferat o victorie de orgoliu măruntă.

Vicepremierul Dan Barna susţine că prim-ministrul „a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă, pentru o victorie măruntă de orgoliu”.

Lovitură pregătită din timp pentru a fi mai spectaculoasă, susține Dan Barna

Dan Barna invocă faptul că lovitura a fost pregătiă din timp pentru a fi mai spectaculoasă.

Florin Cîţu a decis să anunţe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluţionare a diferendului. S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit incredibil de imatură şi dăunătoare stabilităţii coaliţiei.

Florin Cîţu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu. Prima condiţie a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat”, a scris, miercuri seara, pe Facebook, Dan Barna.

USR-PLUS – parteneri loiali, spune Dan Barna

El spune că prim-ministrul „ştia bine că avea în USR PLUS parteneri loiali”. „A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Ştia că suntem corecţi, ştia că eu, personal, dar şi colegii mei, am căutat întotdeauna calea unui acord rezonabil.

Ştia Florin Cîţu la fel de bine că eram la câteva birouri sau un telefon distanţă şi eram dispus să discut zile întregi dacă era nevoie pentru a păstra unitatea coaliţiei, pentru a rămâne concentraţi pe reforme, pentru a continua un efort pe care l-am început împreună”, a aratat viceprim-ministrul Dan Barna.

Premierul Florin Cîţu a decis miercuri revocarea din funcţie a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Ulterior, după un vortex deosebit de nedorit la nivel guvernamental și politic în România, președintele României l-a numit ministru interimar al Sănătății pe însuși premierul Florin Cîțu până la numirea unui ministru agreat de către coaliția de guvernare. Criza politică și guvernamentală este însă departe de a fi soluționată, deoarece USR-PLUS a cerut în primă fază demiterea premierului Florin Cîțu.


Accesează: