Evenimentul ZileiSportRomânia, victorie dramatică cu Macedonia de Nord. Thriller pe „Arena Naţională”

România, victorie dramatică cu Macedonia de Nord. Thriller pe „Arena Naţională”

România, victorie dramatică cu Macedonia de Nord. Thriller pe „Arena Naţională”
Naţionala de fotbal a României a debutat cu dreptul în campania de calificare la Campionatul Mondial din 2022. Tricolorii s-au impus cu emoţii, cu scorul de 3 - 2, în disputa cu Macedonia de Nord, deşi au avut în mână meciul până în minutul 82.

România a obţinut, joi seară, trei puncte mari în cursa spre turneul final ce urmează să fie găzduit, în premieră, de Qatar. Naţionala condusă de selecţionerul Mirel Rădoi era însă cât pe ce să scape printre degete victoria, încasând două goluri în decursul a doar două minute.

Florin Tânase, căpitanul actualului lider din Liga I, FCSB, a dezgheţat tabela de marcaj de pe „Arena Naţională”, la mijlocul primei reprize (’28), iar Valentin Mihăilă părea că a încheiat socotelile printr-un trasor spectaculos din afara careului mare, la puţin timp după revenirea de la cabine (’50).

Revenire spectaculoasă a macedonenilor

Răzvan Marin şi ceilalţi coechipieri ai săi au ales să facă un pas în spate după golul spectaculos al lui Mihăilă, iar oaspeţii de la Skopje au profitat din plin. Macedonenii s-au aruncat înspre poarta păzită de Florin Niţă şi au găsit cu uşurinţă spaţii libere în defensiva tricoloră coordonată de Vlad Chiricheş.

Minutele 82 şi 83 au fost, apoi, fatidice pentru elevii lui Mirel Rădoi. Mijlocaşul croaţilor de la Dinamo Zagreb, Arijan Ademi, şi vârful spaniolilor de la Mallorca, Aleksandar Trajkovski, au destabilizat apărarea României şi au restabilit, în mod surprinzător, egalitatea pe tabela de marcaj.

Hagi i-a salvat pe tricolori

România a izbutit să se trezească repede din corzi, iar fiul lui Gică Hagi, Ianis Hagi, a marcat golul izbăvitor, cu doar patru minute înainte de fluierul final al centralului portughez Verissimo. Emoţiile nu s-au sfârşit însă nici acum pentru tricolori. Macedonenii au presat pe ultimele minute şi au reuşit să înscrie, din nou, la ultima fază de joc, dar golul acestora a fost anulat, corect, pe motiv de offside.

În celelalte partide din grupă, Germania s-a distrat pe teren propriu cu Islanda, impunându-se cu un scor de neprezentare (3 – 0) şi Armenia a strâns trei puncte muncite din deplasarea din Liechtenstein, după un autogol al gazdelor din minutul 83.

 


Accesează: