Evenimentul Zilei > Politica > Dan Barna a fost chemat la DLAF. Este dosarul care l-a tras în jos la prezidenţiale
Dan Barna a fost chemat la DLAF. Este dosarul care l-a tras în jos la prezidenţiale

Dan Barna a fost chemat la DLAF. Este dosarul care l-a tras în jos la prezidenţiale

Vicepremierul Dan Barna a confirmat joi că a fost citat invitat la Departamentul de luptă antifraudă (DLAF), pentru un dosar deschis după o anchetă a jurnaliştilor de la Rise Project şi în care copreşedintele USR PLUS este acuzat de fraude şi conflicte de interese cu fonduri ale Uniunii Europene.

Dan Barna a fost chemat la DLAF (Departamentul pentru lupta antifraudă). Este dosarul care l-a tras în jos la prezidenţiale. În trecut, Dan Barna a spus că nu are nicio calitate în acest dosar. De asemenea, copreşedintele USR PLUS era nemulţumit că nu a fost chemat mai devreme să dea explicaţii. Vicepremierul era convins de nevinovăţia lui şi dorea să clarifice rapid că nu este vinovat de acuzaţiile aduse.

Dan Barna a mai completat că acest dosar reprezintă o „zornăitoare” şi că s-a săturat să se discute despre el în spaţiul public. Dosarul a apărut în campania pentru alegerile prezidenţiale. La acea vreme, Barna spunea că dosarul ar fi fost o piatră de moară şi unul dintre motivele pentru care nu a intrat în turul 2.

Antena 3 aminteşte că dosarul a fost deschis după o anchetă a jurnaliştilor de la Rise Project. Aceeaşi sursă a completat că Dan Barna este acuzat de fraude şi conflicte de interese cu fondurile UE.

Dan Barna
Dan Barna

Dan Barna a fost chemat la DLAF

„Am spus în numeroase interviuri că sunt complet disponibil și vreau să clarific orice chestiune legată de activitatea antreprenorială pe care am desfășurat-o înainte de a intra în politică.

În aceste zile solicitarea mea a dat roade și am primit o invitație de la DLAF pentru, și citez, «furnizarea informațiilor pe care le dețineți în legătură cu activitatea desfășurată în cadrul proiectului» aflat în verificare.

Era foarte bine dacă această invitație nu s-ar fi lăsat atât așteptată. Am solicitat chiar eu acest lucru încă din campania de la prezidențiale din 2019, când s-au speculat din păcate enorm de multe neadevăruri în spațiul public.

Acum sper că odată cu această invitație, pe care o voi onora cu încredere, să se lămurească toate aspectele, iar verificarea începută în campania electorală să își încheie parcursul și să scurteze drumul adevărului către lumină.

Adevărul, onestitatea și transparența au caracterizat întreaga mea carieră – în politică și înainte -, iar prezența mea la DLAF este exact garanția că asta nu este un slogan, ci un crez”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Ştire în curs de actualizare. Vă rugăm să reveniţi cu refresh pentru a afla primele reacţii ale lui Dan Barna despre invitaţia  Departamentului de luptă antifraudă.