Evenimentul Zilei > Actualitate > Medicii de familie vor primi bani în plus. OUG, adoptată
Medicii de familie vor primi bani în plus. OUG, adoptată

Medicii de familie vor primi bani în plus. OUG, adoptată

A fost adoptată, miercuri, o Ordonanță de Urgență, care prevede acordarea sumei de 40 de lei, pentru medicii de familie, după cum a anunțat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că a fost adoptată o Ordonanță de Urgență ce vizează veniturile medicilor de familie. Astfel, se va acorda un spor de 40 de lei pentru inoculare, după cum a afirmat șeful Executivului. De asemenea, prim-ministrul a spus că a avut o discuție cu miniștrii din subordine și pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Proiect ce trebuie urgentat, pentru a atrage fondurile de la Uniunea Europeană, destinate pentru investiții în economie.

Vești pentru medicii de familie. „A fost adoptată Ordonanța de Urgență care va suplimenta fondurile pentru medicii de familie. Sunt acei 40 de lei pe inoculare”

„Astăzi a fost adoptată Ordonanța de Urgență care va suplimenta fondurile pentru medicii de familie. Sunt acei 40 de lei pe inoculare. Un alt act normativ important este protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate.

Am avut o discuție cu miniștrii referitor la PNRR. Este momentul să accelerăm lucrurile, avem câteva detalii de pus la punct. Sunt sigur că vom avea un PNRR care să reprezinte interesele României de dezvoltare în perioada următoare. Sunt sigur că vom avea un PNRR bun prin care vom atrage toate sumele alocate României”, a declarat Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă.

Ce include acest tarif. Comunicat de la Ministerul Sănătății

Legat de venitul de 40 de lei acordat medicilor de familie, reprezentanții Ministerului Sănătății au oferit un comunicat. „La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de guvern de astăzi, 28 aprilie, creșterea sumei pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete, de la 30 de lei/persoană vaccinată, la 40 de lei/inoculare.

Astfel, ordonanța de urgență aprobată astăzi pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii prevede, printre altele, majorarea tarifului pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19 administrat de către medicii de familie, de la 30 de lei/persoană vaccinată la 40 de lei/inoculare.
Acest tarif cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare. Modificarea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare și a echipamentelor de protecție utilizate în cabinetul medicului de familie. Tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021”, se spune în respectivul comunicat.