Măsuri de ultima oră recomandate de experți: Discuțiile în metrou și autobuz, strict interzise!

Măsuri de ultima oră recomandate de experți: Discuțiile în metrou și autobuz, strict interzise!

Cercetătorii spun că este vital ca oamenii să poarte mască și să tacă atunci când se află în spații închise.

Un nou studiu realizat în Spania de o echipă formată din virusologi, biologi și epidemiologi arată faptul că aerosolii sunt vinovați pentru infectare în 75% dintre cazurile de COVID-19. Din această cauză, specialiștii iberici au avertizat că purtarea măștii de protecție este esențială în timpul pandemiei de coronavirus.

De asemenea, fiecare persoană ar trebui să evite pe cât posibil dialogul în timp ce se află într-un spațiu închis. Cel mai mare pericol se naște în mijloacele de transport în comun.

Explicații clare pentru conștientizarea pericolului

Ne puteți urmări și pe Google News

Studiul, care a fost comandat de Ministerul Științei și Inovației, a relevat faptul că există multe dovezi legate de transmiterea prin aerosoli decât pentru transmiterea prin intermediul picăturilor.

Transmiterea prin aerosoli a coronavirusului este încă în dezbatere la nivel internațional, dar studiul realizat de specialiștii din Spania indică faptul că este cea mai obișnuită modalitate de contaminare, așa că specialiștii subliniază importanța explicării pentru populație a fenomenului, conform Radio România Actualități.

Aerosolii, vinovați pentru formele severe ale bolii COVID-19

Aerosolii, prin dimensiunile lor foarte mici, prezintă un risc mult mai mare de infectare, pentru că penetrează în plămâni, putând cauza forme severe ale bolii COVID-19.

Lupte de stradă în Spania și Italia! Restricțiile Covid-19 se transformă în război

Tot mai multe țări impun carantina pentru persoanele venite din Spania

O recomandare de ultimă oră, venită din partea experților, și care este adresată publicului, este legată de evitare discuțiilor în spațiile închise și aglomerate, cum ar fi vagoanele de metrou, trenuri, tramvaie sau autobuze. Datele științifice arată fără dubii că atunci când vorbim emitem de 10 ori mai multe particule potențial infecțioase și de 50 de ori mai multe atunci când strigăm sau cântăm.

La Barcelona, autoritățile care se ocupă de mijloacele de transport în comun au făcut deja apel către călători să evite discuțiile până ajung în spații deschise.