Avertisment! O nouă pandemie poate distruge omenirea. COVID-19 e nimic pe lângă asta

Avertisment! O nouă pandemie poate distruge omenirea. COVID-19 e nimic pe lângă asta

Datele unui studiu recent pun omenirea pe jar. După ce pandemia de coronavirus a făcut prăpăd la nivel mondial, o altă molimă pune omenirea în pericol.

Un studiu cu rezultate alarmante a fost realizat de către specialiștii în neurologie și medicină veterinară.

Cercetătorii susțin că există șanse destul de mari ca puiul crescut rapid, vândut la prețuri foarte mici în supermarketuri poate pune omenirea în pericol, declanșând o nouă epidemie globală. Această nouă pandemie poate avea urmări mult mai grave decât situația dezastroasă provocată de noul coronavirus, scrie Sport.ro.

Având în vedere faptul că în anumite ferme în care cresc puii există focare de infecție destul de periculoase, există un potențial pandemic ridicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetătorii studiului realizat recent sunt de părere că noul virus s-ar răspândi mult mai rapid decât COVID-19 și ar avea efecte mult mai grave.

„Gripa aviară era cândva o afecțiune foarte rară în rândul puilor, dar în prezent apar focare în fiecare an. O pandemie de gripă aviară, la nivelul celei de azi cauzate de Covid-19, ar fi devastatoare, nu doar în ceea ce privește decesele, dar și din punct de vedere economic.

În mod alarmant, s-a sugerat chiar că, dacă virusul H7N9 realizează o transmisie susținută de la om la om, ar putea fi mult mai rău decât în Marea Pandemie din 1918”, au menționat specialiștii.

Cumpăram otravă în loc de mâncare!

În anumite sortimente de carne de pui comercializate de către cei mai mari producători din Europa au fost descoperite niveluri ridicate de superbacterii rezistente la antibiotice, scrie Deutsche Welle.

Pentru realizarea acestui studiu au fost analizate mostre de carne achiziționate din Franța, Germania, Polonia, Olanda și Spania.

Cea mai otrăvită carne vine din Germania

Cea mai periculoasă carne de pui este cea produsă de către o firmă din Germania. Topul toxicității este completat de de un grup alimentar francez și de un grup alimentar olandez. Potrivit studiului, la acești producători, între 36 și 59% dintre eșantioane erau contaminate.

Raportul mai atrage atenția asupra unui lucru alarmant. În cazul în care oamenii nu se spală după ce ating carnea sau nu gătesc puiul suficient de bine, există șanse extrem de mari de a se îmbolnăvi.