Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu (PNL), care, joi seara, și-a preluat funcția, recomandă șefilor de compartimente din aparatul propriu și managerilor instituțiilor din subordine să plece, înainte de a fi dați afară de el. Președintele CJC a făcut referire la concursuri de ultim moment, pentru securizarea unor funcții, sau la manageri care, în loc să facă treabă, se implică în campania electorală, făcând politică.

„Am văzut că, în fiecare zi, la Consiliul Județean sau la instituții există câte un concurs. Oamenii cred că dacă, acum, vor da niște concursuri, vor rămâne pe aceste posturi. Nu. Sunt foarte hotărât să fac o evaluare a tuturor compartimentelor. Mai ales a celor cu funcții, respectând legea, bineînțeles. Și le transmit foarte clar, să își ia o marjă de timp, să își facă autoevaluarea, ca să nu ajung să îi dau, eu, afară.  Pentru că voi avea multe să le imput. Pot foarte multe să le imput”, a atenționat președintele CJC, Mihai Lupu.

Noul șef al CJ Constanța a spus că primul proiect de hotărâre din mandatul său va fi cel privind gratuitatea transportului interjudețean pentru elevii navetiști. O altă prioritatea este implementarea unui sistem de management de sănătate integrat la nivelul județului Constanța. „De ce credeți că a venit ministrul sănătății la Constanța? Că funcționau toate bine, aici? Nu. La sănătate, clar, suntem în evaluarea unei echipe manageriale pentru că acolo vrem să implementăm un sistem de management integrat la nivel de județ”.

Mihai Lupu a anunțat schimbarea tuturor șefilor din instituțiile subordonate CJC, care nu și-au făcut treaba. „Le spun de pe acum, să nu aștepte prea mult timp. Va fi foarte rău pentru ei să le fac evaluarea”, a avertizat el. Îmediat după 27 septembrie, directorul general al Regiei de Apă Constanța, Felix Stroe, și-a dat demisia din funcție, la sugestia lui Mihai Lupu și „le sugerez tuturor același lucru, mai ales la Drumuri Județene unde sunt candidați pentru Parlament și își fac, acolo, campanie”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE