Evenimentul Zilei > Actualitate > Măsuri de siguranță ca-n filme într-un spital din vestul țării
Măsuri de siguranță ca-n filme într-un spital din vestul țării

Măsuri de siguranță ca-n filme într-un spital din vestul țării

Măsuri drastice de siguranță la Timișoara. Tunelul de decontaminare de la Spitalul Clinic de Urgență Județean ”Pius Brânzeu” a fost îmbunătățit cu un dispozitiv cu senzori. Medicii și restul personalului medical sunt sterilizați în momentul în care trec dintr-o zonă COVID 19  într-una non-COVID 19 în cadrul unității medicale.

Potrivit managerul unității medicale tunelul de decontaminare chimică a fost montat la ieșirea din ”zona galbenă” a spitalului, acolo unde ajung pacienții suspecți a fi infectați cu SARS-COV 2. Așa cum Evz.ro a relatat și zilele trecute, acesta se găsește pe coridorul care leagă clădirea principală a spitalului de cea a clinicilor de Ortopedie, unde, una din ele a fost transformată în spații de tratament pentru pacienții infectați.

Noul tunel este dotat cu: 8 spray-uri dispuși patru în partea de jos și alți patru în partea de sus a tunelului, fiind posibilă ajustarea lor în funcție de înălțimea persoanei care intră la decontaminare. Mai mult dispozitivul are senzori de mișcare, astfel că substanțele chimice sunt pulverizate imediat ce o persoană intră în tunel, fără să fie nevoie de altă intervenție, a relatat managerul unității medicale, Raul Pătrașcu.

Întreg personalul care lucrează în zonele de risc trece prin acest dispozitiv , de două ori, odată la intrarea în zona cu COVID 19 și încă o dată, la ieșire.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: