Mașina prințului Charles circulă cu vin și zer de brânză. Ce soluție spectaculoasă au găsit specialiștii

Mașina prințului Charles circulă cu vin și zer de brânză. Ce soluție spectaculoasă au găsit specialiștii

Moștenitorul coroanei britanice, prințul Charles de Wales a declarat recent că mașina pe care o conduce circulă cu ajutorul unui combustibil produs din zer de brânză și vin.

Declarația lui Chales a făcut rapid înconjorul planetei, mai ales că adepții teoriei conpirației nu cred în faptul că un astfel de combustibil are puterea de a propulsa o mașină.

Prințul a vorbit într-un interviu pentru BBC, despre poluare și despre schimbările climatice. Dând un exemplu, Charles a spus că și-a transformat vehiculul preferat, un Aston Martin pe care îl deține de 51 de ani, pentru a funcționa cu ceea ce el a descris ca fiind "surplus de vin alb englezesc și zer de la procesul de prelucrare a brânzei".

Aston Martin-ul său a fost modificat pentru a funcționa cu un combustibil numit E85 - format din 85% bioetanol și 15% benzină fără plumb. Bioetanolul poate fi derivat din diferite surse, inclusiv, în cazul mașinii prințului, din surplusul de vin și alcool extras din zer fermentat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mașina prințului moștenitor al coroanei britanice, un DB6 Mk2 Volante de culoare albastră a fost primtă de acesta cu ocazia împlinirii a 21 de ani. El a declarat că majoritatea vehiculelor folosite pe domeniile sale sunt acum electrice, dar "nu se poate face totul cu vehicule electrice" și că tehnologia hidrogenului va trebui să facă parte din combinație pe măsură ce transportul va fi decarbonizat.

Mașinile electrice nu sunt ieftine

Charles a comentat că mașinile electrice nu sunt ieftine și că specialiștii trebuie să găsească soluții pentru a crește autonomia mașinilor electrice și durata de viață a bateriilor.

Preocuparea sa în legătură cu vehiculele electrice a fost prețul, "nu sunt ieftine", a spus el.  De asemenea, a fost îngrijorat de modul în care vor fi obținute materialele pentru baterii și de modul în care acestea vor fi reciclate.

În interviul acordat în casa sa din Balmoral, Prințul Charles a declarat că acțiunile precum blocarea drumurilor "nu sunt de ajutor".

Dar a spus că înțelege perfect "frustrarea" pe care o simt cei care militează pentru combaterea schimbărilor climatice. Charles a avertizat asupra unui impact "catastrofal" dacă nu se vor lua măsuri mai ambițioase în privința schimbărilor climatice.

El și-a exprimat îngrijorarea că liderii mondiali "doar vor vorbi" atunci când se vor întâlni la Glasgow, în noiembrie, pentru o conferință crucială a ONU privind clima.