Marian Oprișan refuză preluarea funcției de președinte al CJ Vrancea, după moartea lui Cătălin Toma

Marian Oprișan refuză preluarea funcției de președinte al CJ Vrancea, după moartea lui Cătălin Toma Marian Oprisan. Sursa foto: Arhiva EVZ

Pe 17 februarie, președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a murit la spital din cauza unei infecții contractate în urma unei răceli. Deși funcția rămasă vacantă trebuia să fie preluată de un vicepreședinte, Marian Oprișan spune că nu o dorește.

Marian Oprișan a anunțat că nu va accepta să preia funcția de președinte al CJ Vrancea. El argumentează că mandatul conferit liderului PNL, Cătălin Toma, în urma alegerilor locale din 2020 ar trebui să fie continuat și finalizat natural de către colegii săi.

Marian Oprișan refuză să preia conducerea CJ Vrancea

„Cu sufletul copleșit de tristețe, mă simt dator să clarific în mod public poziția mea în acest moment, în calitate de vicepreședinte al administrației județene, în urma speculațiilor apărute în aceste zile în mass media locală și națională cu privire la preluarea atribuțiilor președintelui Consiliului Județean Vrancea, după trecerea prematură în neființă a conducătorului instituției.

Dorința mea este clară: NU doresc să preiau locul fostului președinte Cătălin Toma și atribuțiile de președinte al instituției”, a transmis Marian Oprișan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta a mai declarat că va fi alături în continuare de vrânceni și va susține proiectele pentru dezvoltarea Vrancei, așa cum a făcut-o în ultimii ani.

Marian Oprișan

Marian Oprișan. Sursa foto: Arhiva EVZ

„În aceste momente de o tristețe copleștitoare și de o mare încărcătură emoțională, este datoria noastră de onoare să respectăm, cu decență, memoria acestui om tânăr care s-a stins prea repede și pe care l-am apreciat pentru echilibrul, bunătatea, modestia și integritatea sa”, a mai declarat Marian Oprișan despre Cătălin Toma.

Cătălin Toma a murit după o răceală

După o călătorie la Paris, Cătălin Toma s-a confruntat cu simptome de răceală la întoarcere. A fost inițial internat la Spitalul Județean Vrancea, însă starea sa de sănătate s-a deteriorat, necesitând transferul la Terapie Intensivă.

Din cauza evoluției negative a stării sale, medicii au decis să-l transfere la un spital din București, însă, în dimineața zilei de sâmbătă, 17 februarie, a murit. Avea doar 46 de ani.

Marian Oprișan și Ionel Celmare, în cursa pentru președinția CJ Vrancea

Așa cum prevede legea, locul de președinte, rămas vacant după moartea lui Cătălin Toma va fi ocupat de un vicepreședinte.

Cătălin Toma. Fostul președinte al CJ Vrancea.

Sursa foto. EVZ

Acesta își va exercita atribuțiile ca interimar până la viitoarele alegeri.

Prin urmare, Marian Oprișan (PSD) și Ionel Celmare (PNL) vor putea prelua funcția rămasă vacantă.

Însă, din declarația social-democratului rămâne de înțeles că Celmare va fi cel care va fi președinte CJ Vrancea.