PNL, singurul partid care acoperă toate școlile de gândire de dreapta

PNL, singurul partid care acoperă toate școlile de gândire de dreapta Sursă: LCVA | Dreamstime.com

PNL a reluat seria de dezbateri ideologice interne prin revigorarea activității Institutului de Studii Populare.

La prima sesiune de după relansarea ISP, vorbitorii au fost președintele actual al PNL Nicolae Ciucă, fostul președinte Valeriu Stoica și intelectualii de dreapta Teodor Baconschi și Adrian Papahagi, într-o serie de dezbateri moderate de Sever Voinescu.

Cui se adresează PNL

Valeriu Stoica a precizat că liberalismul este o doctrină cu o largă acoperire ideologică, care permite mai multe curente de gândire, dar oferă și posibilitatea de a se adresa mai multor categorii socio-profesionale.

Nicolae Ciucă l-a completat, precizând că „PNL nu este doar partidul antreprenorilor. Sunt liberali atât în urban, cât și în cel rural, liberali sunt și întreprinzători privați, dar și bugetari, pensionari ori oameni care lucrează în agricultura. Trebuie sa vedem că tot ceea ce înseamnă această politica liberala are spectru larg în toate păturile sociale”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Valeriu Stoica: Partidul are nevoie de reîmprospătare

În opinia lui Valeriu Stoica, pentru obținerea unor scoruri bune în rundele de alegeri de la anul, partidul are nevoie de o reîmprospătare, care să acopere toate curentele din partid.

„Nu cred că avem prea multe curente în PNL, ci problema este că acestea nu sunt suficient de prezente. Riscul este că am avut de un imobilism vreme de câțiva ani și este nevoie să reîmprospătăm partidul.

Curentele politice sunt foarte necesare și trebuie să coexiste împreună, pentru a da o identitate PNL”, a precizat Valeriu Stoica.

PNL are ușa deschisă către oricine se consideră liberal

Președintele Partidului Național Liberal Nicolae Ciucă a precizat că partidul pe care îl conduce are ușa deschisă oricăror politicieni care se află în alte formațiuni și care susțin că sunt liberali.

„PNL își deschise ușile către toți cei de dreapta care vor să se alături promovării și valorizării politicii de dreapta, PNL fiind axa nu doar istorică dar și principală de azi a politicii de dreapta în România (...)

Cei care bântuie prin diferite abordări și poziționări, dar în final vor realiza că adevăratul liberalism este la PNL”.