Evenimentul ZileiSportMare noroc pentru naționala de tineret a României. Ce adversari vor avea „tricolorii” la Jocurile Olimpice

Mare noroc pentru naționala de tineret a României. Ce adversari vor avea „tricolorii” la Jocurile Olimpice

Mare noroc pentru naționala de tineret a României. Ce adversari vor avea „tricolorii” la Jocurile Olimpice
Naționala de tineret a României va avea parte de un drum ce pare a fi ușor în tentativa de calificare în sferturile de finală ale turneului olimpic.

Naționala de tineret a României, care va participa la Jocurile Olimpice de Vară, găzduite de capitala Japoniei, Tokyo, a avut noroc la tragerea la sorți care a avut loca astăzi. Elevii lui Mirel Rădoi, cel care a calificat naționala la marea competiție, în urma participării la Campionatul European din 2019, vor evolua împotriva reprezentativelor similare din Coreea de Sud, Honduras și Noua Zeelandă.

Cum arată grupele turneului de fotbal de la Jocurile Olimpice

Tragerea la sorți a avu loc la sediul UEFA, iar turneul olimpic este programat să se desfășoare în perioada 22 iulie – 7 august. Iată componența celor patru grupe:

Grupa A: Japonia, Africa de Sud, Mexic, Franța
Grupa B: Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Honduras, ROMÂNIA
Grupa C: Egipt, Spania, Argentina, Australia
Grupa D: Brazilia, Germania, Coasta de Fildeș, Arabia Saudită

Programul din Grupa B, cea a României, arată astfel:

22 iulie: Noua Zeelanda – Coreea de Sud
Honduras – România
25 iulie: Noua Zeelanda – Honduras
România – Coreea de Sud
28 iulie: România – Noua Zeelandă
Coreea de Sud – Honduras

Ce adversari ar urma să aibă naționala de tineret a României în faza sferturilor de finală

Dacă va trece de faza grupelor turneului olimpic, naționala României va juca în sferturile de finală cu locul 1 sau 2 din grupa A. Una ce este compusă de naționalele din Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța.

La Euro 2019, naționala de tineret a României a ajuns până în semifinale și a ratat calificarea în ultimul act, după ce a pierdut cu Germania, scor 2-4. Selecționer la acea vreme era Mirel Rădoi. Apoi, antrenorul a fost promovat la naționala mare. Locul său a fost luat de Adrian Mutu, omul care a condus reprezentativa de tineret la Europeanul din acest an. România nu a trecut de faza grupelor, iar fostul atacant a plecat de pe banca tehnică. Așadar, la Jocurile Olimpice, formația va fi condusă de Mirel Rădoi.

„La prima vedere, pare o grupă bună, dar imprevizibilă, pentru că nu cunoaștem competiția și presiunea care vine odată cu participarea la Jocurile Olimpice.

Coreea de Sud este câștigătoarea Cupei Asiei la nivel U23, cu victorii pe linie, Noua Zeelandă a marcat 33 de goluri în 5 meciuri la turneul de calificare, iar Honduras, care se află la a patra participare consecutivă la Jocurile Olimpice, a eliminat SUA în calificări”, a spus Mirel Rădoi, astăzi.

 


Accesează: