Evenimentul Zilei > EVZ Special > Ciolacu merge până în pânzele albe pentru Weber: Vom ataca la Curtea Constituțională
Ciolacu merge până în pânzele albe pentru Weber: Vom ataca la Curtea Constituțională

Ciolacu merge până în pânzele albe pentru Weber: Vom ataca la Curtea Constituțională

Marcel Ciolacu, liderul PSD, susține că, în cazul în care se va decide suspendarea Avocatului Poporului, va ataca la CCR această hotărâre.

Marți seară, la un post de televiziune, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că, în cazul în care se va decide suspendarea Avocatului Poporului, va ataca la CCR această hotărâre.

Renate Weber e o instituţie. Cum te apuci să ataci? Este pe mandat. De ce vii pe un anumit mandat şi ataci? Categoric, dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la Curtea Constituţională. (…) Şi categoric, în primul rând mă voi adresa familiei socialiştilor europeni şi nu numai pentru acest atac, până la urmă, la statul de drept. Nu ai justificările necesare să vii cu aşa ceva. Poate am uitat acele ordonanţe date noaptea, fără să ţii seama de drepturile şi libertăţile românilor, încălcând Constituţia”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR 1.

Marcel Ciolacu va ataca la CCR suspendarea Avocatului Poporului

„Este foarte important Avocatul Poporului în această zonă, iar doamna Renate Weber a ieşit şi a atacat toate deciziile, ordonanţele. Presupun că au făcut nişte sondaje de opinie şi au văzut ce personalitate sau ce instituţie să atace şi le-a reieşit din cifre că cea mai vulnerabilă ar fi doamna Renate Weber. (…) Ei joacă în continuare tot în logica electorală, nu au nicio treabă cu guvernarea”, a mai spus Ciolacu.

Parlamentul a demarat procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat marţi că Parlamentul a demarat procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului.

„Am demarat procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului. Este o procedură care în legislatura trecută a fost demarată de grupurile parlamentare ale PNL. Solicitarea grupurilor parlamentare, formulată în legislatura trecută, nu a fost trimisă spre comisiile juridice comune. Birourile permanente reunite au refuzat să deruleze procedurile din Legea Avocatului Poporului şi procedurile regulamentare”, a declarat Orban la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.