Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu, atac la președintele Iohannis și Guvernul Orban. „PSD nu se teme de votul românilor”
Marcel Ciolacu, atac la președintele Iohannis și Guvernul Orban. „PSD nu se teme de votul românilor”

Marcel Ciolacu, atac la președintele Iohannis și Guvernul Orban. „PSD nu se teme de votul românilor”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a afirmat, duminică dimineață, că este momentul ca toate forţele politice „să îşi dea mâna pentru a trece cu bine peste această perioadă''.

Afirmația a fost făcută în contextul pandemiei de coronavirus, care afectează foarte mult țara noastră.

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai spus că această unire a partidelor politic ear trebui să se facă pentru evitarea unei catastrofe medicale.

Liderul social-democraților spune că sistemul medical trebuie întărit

„România trebuie să se pregătească cu toate forţele pentru a evita o catastrofă medicală! Întărirea sistemului medical şi în mod special a secţiilor ATI, procurarea medicamentelor esenţiale, reorganizarea DSP-urilor, regândirea protocoalelor de testare, pregătirea şcolii online aşa cum trebuie, distribuirea măştilor către persoanele vulnerabile sunt doar câteva dintre cele mai urgente lucruri”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Potrivit acestuia, „toate forţele politice ar trebui să-şi dea mâna pentru a trece cu bine peste această perioadă”.

„În schimb, Iohannis şi Guvernul PNL refuză orice dialog constructiv şi se pregătesc doar de alegeri. La fel cum au făcut cu anticipatele şi au pierdut. La fel cum au făcut cu localele şi au pierdut.

Totul a fost doar pentru alegeri! Le-am demonstrat că PSD nu se teme de votul românilor. Le vom demonstra şi acum, dacă este nevoie, dar nu asta îi interesează acum pe români!

Ci siguranţa şi sănătatea lor, a părinţilor lor, a copiilor şi apropiaţilor!”, a arătat şeful PSD.

Marcel Ciolacu îl atacă dur pe Klaus Iohannis

El a făcut referire la legea privind stabilirea datei alegerilor parlamentare.

„La sfârşitul lui iulie, Parlamentul a votat cu o largă majoritate o lege prin care data alegerilor poate fi stabilită de Legislativ, la fel cum s-a întâmplat când s-au amânat alegerile locale.

Atunci a fost o decizie bună, acum Iohannis şi PNL au făcut totul pentru a bloca această lege! Au contestat-o la CCR şi au pierdut. Două luni de tergiversări şi în continuare Iohannis refuză să promulge legea votată de Parlament!

Iar până când preşedintele nu va promulga aceasta lege, Parlamentul nu are nicio pârghie legală pentru a evita dezastrul medical spre care ne îndreaptă iresponsabilitatea lui Iohannis şi a Guvernului său.

De aceea, la fel ca în martie, şi acum, în al 12-lea ceas, fac un apel către toate forţele politice să se preocupe de vieţile oamenilor şi nu de procente.

Nu uitaţi esenţialul: în martie, România a intrat în stare de urgenţă pentru a pregăti sistemul sanitar, nu alegerile!

Este momentul să ne aşezăm cu toţii la masă şi să găsim cele mai bune soluţii pentru ca România să treacă peste această încercare cu cât mai puţine victime! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a fost mesajul lui Ciolacu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: