Șeful social-democratilor a intervenit la RomâniaTV afirmând că în prezent este vorba de „o gestionare catastrofala a pandemiei și interesul doar pentru alegeri și de aici am ajuns la procentele de infectare pe care le avem astăzi. Interesul doar pentru alegeri și procentele din sondaje au dus către acest număr de infectări, rata de 25%.

Lumea este îngrijorată. Se astupă și în mass-media și în tot, problemele adevărate ale românilor. Noi am interzis vânzarea de acțiuni. În oglinda cu alte state avansate precum Germania, Polonia, Franța. Sub scandalul voturilor furate de la Primăria sectorului 1 și Primăria Capitalei, au dat o ordonanță pentru vinderea activelor.

Este jaf național. Sunt elemente de trădare națională! Hidroelectrica, CEC-ul si Eximbank-ul, perlele ramase ale statului romanesc vor fi vândute. Nimeni nu vinde când bursele sunt la pământ, tu statul roman decizi să vinzi în aceasta perioada”.

”Este evident ca nu s-a gestionat deschiderea școlilor, studenții nu știu nici acum cum învață, este totul dezorganizat. PSD așteaptă promulgarea legii prin care avem dreptul de programare a alegerilor. Nu PSD amâna alegerile. PSD nu are majoritate în parlament. În opinia noastră este clar ca pandemia nu este gestionată cum trebuie, vom vedea ce vor hotărî guvernul și președintele, când vom avea peste 3000 de cazuri”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Până astăzi, 5 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 137.491 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 108.526 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.591 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 249 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 249 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 5.048 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.