Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandalul de la Primăria Sectorului 1 continuă. Curge cu acuzații
Scandalul de la Primăria Sectorului 1 continuă. Curge cu acuzații

Scandalul de la Primăria Sectorului 1 continuă. Curge cu acuzații

Nu este liniște la Primăria Sectorului 1. PSD și PNL-USR-PLUS se acuză reciproc de  fraude la vot la alegerile locale. Aceştia din urmă au alertat Poliţia pe motiv c-ar fi fost modificate procesele verbale „din pix” în incinta unei instituţii de stat.

Mai mulți membri USR au postat imagini cu o persoană care plimba procesele verbale încheiate în urma votului.

„Suntem deasupra Biroului electoral de sector 1 unde un membru PSD a fost prins afară cu aceste procese verbale de la secţii. Practic aceste sunt cheile de care auziţi încontinuu. Este şi Poliţia.

Deasupra Biroului Electoral de Sector este o instituţie de stat, a Primăriei care din câte se vedea, domnii bănuim noi că modificau procese verbale pentru sectorul 1, aici fiind secţiile cu numere şi cum scoteau din pix numere.

Aici, deasupra Biroului electoral sector 1, în incinta unei instituţii publice, avem bănuiala, că nu putem şti sigur până nu zice Poliţia, că modificau procesele verbale de la Sectorul 1 din pix.

Vă mai arat încă o dată tabla cu secţiile de votare. Sunt mult mai multe pagini în spate. Vă arăt încă o dată procesele verbale în alb.

Aici sunt procesele verbale pe care un anume domn de la PSD le căra cu el pe stradă. Aceste sunt documente ale delegaţiilor din secţiile care trebuie să le predea la partid.

Colegii mei de la USR au văzut că a ieşit cu ele din sediu BES”, a precizat membrul USR.

 

Un alt clip a fost publicat pe Facebook de un alt reprezentant USR. În acesta este suprins dialogul dintre delegaţii Uniunii Salvaţi România şi un bărbat, care, cel mai probabil, ar fi membru PSD.

Iată și schimbul de replici
USR: Unde duceţi aceste procese verbale? De ce le-aţi luat din Biroul Electoral?

Răspuns: Nu le-am luat din biroul electoral. Sunt procese verbale. Sunt copii.

USR: Sunt originale. Eu văd semnăturile. Sunt originale

Răspuns: Da, pentru că aceste procese verbale, fiecare membru de partid care participă în comisia de vot are dreptul să primească câte o copie.

USR: De ce ai avut dreptul să intri în Biroul Electoral al Sectorului 1 şi eu n-am avut dreptul?

Răspuns: Dar eu n-am intrat în Biroul electoral

USR: Vii de la Biroul electoral.

Răspuns: Nu, nu vin de la Biroul electoral.

USR: De unde le ai? Astea sunt originale. Sunt de aici. Nu sunt copii.

Răspuns: Mergem până la Biroul Electoral, dacă vrei, şi ai să vezi că acolo sunt originalele. Ăstea sunt copiile primite de colegii mei.

USR: Nu colegii tăi nu au ce să caute la Biroul electoral Sector 1. Sunt preşedinţii, atât.

Răspuns: Nu înţelegi. Te rog să-mi explici şi mie de ce nu membru de partid are dreptul să ceară o cerere.

USR: Vreau să-mi spui de unde ai aceste procese verbale.

Răspuns: Ţi-am mai spus o dată. Nu are rost să repet.

USR: Deci nu e normal. Vreau să-l identitice, să caute procesele verbale şi de unde le are. De unde ai procesele verbale? Nu sunt de la membri. Membrii le-au dus la partid ca să le calculeze. Nu există aşa ceva. Tu eşti acum la Biroul Electoral unde sunt toţi preşedinţii.

Răspuns: Nu sunt la biroul electoral.

USR: Ba da. Suntem în clădire la Piaţa Mureş, aici suntem. La Piaţa Mureş se află Biroul Electoral. De acolo ai ieşit. Ce cauţi cu procesele verbale?

Răspuns: N-aveţi voie să intraţi aici.

USR: Ba da. Sunt consilier local şi am dreptul să intru în alte instituţii.

 

 

„Deci aşa se fură la PSD: se decupează cu foarfeca Qcode de pe procesul verbal fals, ăla cu care fugea omul subţioara prin sediu, şi se pune pe foaia cu semnăturile originale ale ălora din sectie. Apoi se încarcă fain frumos în sistem.

Au blocat la urma 10 secţii din 166, restul erau gata de dimineaţă. Iar în astea urmau să-l dea pe Tudorache cu avans de 160 în fiecare, numa’ bine cât să treacă peste Clotilde cu alea 200 voturi anuntaţe de Tudorache”, a explicat un alr reprezentant al USR pe Facebook.

 

Potrivit RomâniaTV, surse din cadrul poliției au declarat că de activități se ocupă polițiștii care au sigilat doar camera salubrității. În urma audierilor, organele de ordine au declarat că Sorin Cătălin Tomescu, unul dintre candidații PSD pentru Consiliul Local al Sectorului 1, a susținut că procesele care fac obiectul anchetei erau, de fapt, procese verbale necesare pentru numărătoarea paralelă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: