Evenimentul Zilei > Actualitate > Guvernul Orban lovit de un scandal monstru! De când se știa de impostorul promovat la Spălarea Banilor
Guvernul Orban lovit de un scandal monstru! De când se știa de impostorul promovat la Spălarea Banilor

Guvernul Orban lovit de un scandal monstru! De când se știa de impostorul promovat la Spălarea Banilor

Ludovic Orban a afirmat că nu știa că Laurențiu Baranga, promovat ca director al Oficiului pentru Spălarea Banilor, avea actele de studii falsificate. Numai că noi amănunte ies la iveală în acest caz.
Potrivit avocatei Ingrid Mocanu cazul lui Laurențiu Baranga era cunoscut încă din 2016, existând o sentință care atesta faptul că toate actele de studii ale acestuia erau falsificate. Numai că fostul director adjunct al ORNISS, făcuse carieră și în Guvernul Cioloș. Carieră pe care o continuase în Guvernul Orban, avansând miraculos în diverse poziții. Până când a fost arestat.
Laurențiu Baranga a fost reținut pentru 24 de ore, după 7 ore de audieri: „Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente.” conform polițiștilor de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice.
Premierul Orban a spus că nu știa multe lucruri despre acest caz: „Ieri am avut demisia pe masă. Am solicitat Ministerului Finanţelor demisia pe masă. Şi-a dat demisia, el nu mai este preşedinte. (…) Era într-o funcţie publică. Nu cunosc detaliile, vă mărturisesc că nu am urmărit cu foarte mare atenţie. A fost evaluată această numire, am aplicat toate procedurile de evaluare a candidaturii. Nu am avut această informaţie legată de falsul în privinţa diplomei. Şi am înţeles că e vorba de toate diplomele„, a precizat premierul Ludovic Orban, la finalul unei vizite efectuate la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
Numai că așa cum spuneam, lucrurile erau cunoscute încă de acum 4 ani. Iată postarea integrală a avocatei Ingrid Mocanu:
“Domnule Petrescu, șef al ORNISS… pe bani publici, desigur!
Haideți să vă informez de când și ce se știa despre marele șef de la Spălarea Banilor, domnul Baranga, cu diplome false… am aflat în aproximativ o jumătate de oră, din surse deschise:
La data de 11.03.2009 – rețineți ANUL 2009, anul numirii sale la ORNISS, a început urmărirea penală cu privire la diplomele domnului Baranga. La data de 11.02.2016 s-a emis Rechizitoriul în cauza privind falsificarea actelor acestui individ.
Prin sentința penală nr. 1605 din 29.06.2016 pronunțată în dosarul 3225/4/2016 al JS4 (dosar ȘTERS de pe portalul instanțelor) s-a dispus anularea următoarelor acte ale numitului Baranga Laurențiu (sentința a rămas definitivă la 28.09.2016):
– diploma de Bacalaureat,
– Foaia Matricolă pentru clasele I-XII (deci omul nu are absolvită nici clasa I)
– certificat de competență lingvistică
– diploma de licență și foaia matricolă
– diploma de studii postuniversitare emisă de Academia de Poliție
– certificat de absolvire emis de Universitatea Națională de Apărare
– diploma de doctor – Universitatea Valahia.
Practic, domnule Petrescu Marius, profesor universitar, știați din 2009 că există suspiciunea de falsificare a actelor acestui individ și NU AȚI FĂCUT NIMIC, chiar l-ați avansat ca adjunct al dvs. Iar din 2016 ȘTIAȚI că soluția era definitivă.
Acest individ, care nu are nici clasa I la activ a fost numit de un Premier să prevină Spălarea Banilor din România.
Domnul Petrescu este încă în funcție? Pe banii cetățenilor români? Păi bine, atunci ne merităm soarta pe deplin.
PS – Domnu Prim, data viitoare când ”nu mai știți” lucruri despre oameni numiți în funcții, dați-mi un telefon… vă spun gratis”
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.