Evenimentul Zilei > Social > Mâncărurile pe care puțini oameni le pot mânca. Sunt adevărate „nucleare”
Mâncărurile pe care puțini oameni le pot mânca. Sunt adevărate „nucleare”

Mâncărurile pe care puțini oameni le pot mânca. Sunt adevărate „nucleare”

Mâncărurile picante, acoperite cu ardei iute și condimente speciale, rămân mereu printre micile plăceri la care ne întoarcem, din când în când. De la dorința de a bea un pahar de apă și până la o amorțire totală a limbii, delicatesele picante rămân printre cele mai ispititoare.

Milioane de oameni din întreaga lume adoră picantul, iar din America de Sud și până în Asia, condimentele fac legea în mâncărurile îndrăgite.

Printre cele mai picante delicatese se numără o supă coreeană de tăiței adusă de imigranții chinezi în Coreea. Aceasta conține fructe de mare, carne de porc și o grămadă de legume.

Bulionul roșu care se pune în supă conține pudră de chili coreeană făcută din ardei iute uscat la soare, imprimând astfel un gust dulce și afumat picant.

În bucătăria coreeană, condimentul roșu iute este „rege”

Alte feluri de mâncare ce ard limba se numără caracatița prăjită picantă și pieptul de pui picant. Acestea, de obicei, sunt acoperite în pastă coreeană de ardei roșu.

Phaal, un curry apărut pentru prima dată în Anglia în restaurantele de bangladeshi din Birmingham, este considerat mai picant decât cunoscutul curry vindaloo, ce își primește gustul de la chili verzi, pudră de chili, usturoi și paprika.

Cei mai curajoși bucătari au preparat curry phaal cu ardei fantomă, ce sunt de 400 de ori mai iuți decât sosul Tabasco, având o aromă distinctă de fructe și dulce. Un restaurant din New York City descrie curry phaal curry astfel: „curry chinuitor de fierbinte, mai mult durere și transpirație decât aromă”.

Mâncarea mexicană camarones a la Diabla conține creveți ce primesc un sos gros făcut din chili guajillo și arbol uscați. Există versiuni diferite de a găti această specialitate mexicană. Unii bucătari folosesc sos barbecue sau salsa habanero, sau acoperite cu ardei chipotle, scrie matadornetwork.com

Reamintim că cel mai iute ardei din lume este Carolina Reaper. Acest aa fost cultivat de un bărbat din Statele Unite prin încrucișarea unui ghost chili și un habanero. Pe scara Scoville, care măsoară cât de iute este un ardei, Carolina Reaper are 1,6 milioane. Cei care au încercat acest ardei au avut probleme serioase, de la înroșirea feței și până la dureri puternice în jurul abdomenului. Totodată, două persoane din Turcia au făcut infarct după ce au consumat pastile de slăbit cu ardei iute cayenne.

Efectele nocive ale ardeiului iute apar când este consumat în cantități mari. Consumul lor, în doze mici, a fost corelat cu un risc mai mic de deces, îmbunătățind fluxul sanguin.