Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum afectează MÂNCAREA relațiile cu colegii de birou. Care este cea mai PERICULOASĂ
Cum afectează MÂNCAREA relațiile cu colegii de birou. Care este cea mai PERICULOASĂ

Cum afectează MÂNCAREA relațiile cu colegii de birou. Care este cea mai PERICULOASĂ

Unii oameni nu pot realiza care este efectul alegerii lor pentru masa de prânz și modul în care mâncarea pe care o consumă va afecta relațiile lor cu colegii.

Mirosul de mâncare scade productivitatea la birou şi afectează condițiile de lucru în rândul angajaților, arată rezultatele unui studiu efectuat recent cu participarea a 1.000 de persoane.

Doi din cinci angajaţi au declarat că au fost prea ocupaţi pentru a lua o pauză de prânz reală.

Obiceiul de a mânca la birou a crescut într-o asemenea măsură, încât două treimi dintre oameni iau deja masa de prânz în acest fel.

Printre cele mai neplăcute mirosuri de mâncare care pot fi simţite într-un birou s-au numărat cele de sardine, macrou, brânză şi ouă.

Cercetătorul care a efectuat studiul a declarat: "Unii oameni nu pot realiza care este efectul alegerii lor pentru masa de prânz și modul în care aceasta va afecta relațiile lor cu colegii". Servitul mesei de prânz la birou poate fi nu numai un gest nepotrivit la locul de muncă, însă are şi un efect negativ asupra siluetei.

Experții avertizează că aceste obiceiuri alimentare la birou pot duce la creșterea în greutate, iar psihologii susţin că distrage atenția oamenilor în ​​procesul de lucru.

În afară de aceasta, mâncatul la birou este, de asemenea, un obicei extrem de neigienic, deoarece tastaturile computerelor și suprafețele de lucru sunt pline de milioane de bacterii. În anul 2014, dr. Lisa Ackerley, profesor la Royal Society of Public Health, avertiza că un angajat intră zilnic în contact cu 10 milioane de bacterii.