Mahmureala de sărbători. Cele mai bune remedii recomandate de un dietetician

Mahmureala de sărbători. Cele mai bune remedii recomandate de un dietetician Sursa foto: Vojtech Vlk | Dreamstime.com

Mahmureala poate fi evitată dacă vă mențineți organismul hidratat. Vinul sau berea nu sunt lichide hidratante. Restabiliți echilibrul electrolitic cu băuturi bogate în electroliți, cum ar fi băuturile sportive sau apa de cocos. Acestea nu numai că te vor ajuta să te hidratezi, dar vor reface și mineralele esențiale pe care alcoolul tinde să le epuizeze.

Mahmureala de după sărbătorile de Crăciun vine la pachet cu o durere de cap puternică și cu un stomac deranjat. Dar nu nu vă faceți griji, sunt  câteva remedii care pun pe picioare numaidecât.

Mahmureala de după Crăciun, câteva remedii

Mahmureala poate fi evitată dacă vă mențineți organismul hidratat. Vinul sau berea nu sunt lichide hidratante.

Ekta Singhwal, dietetician, Ujala Cygnus Group of Hospitals, a recomandat să beți cel puțin 8-10 pahare de apă pe parcursul zilei. Mai ales dacă consumați alcool, pentru a ajuta la contracararea efectelor asociate cu mahmureala.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a vă recupera după mahmureala de Crăciun, Singhwal a sugerat următoarele. Restabiliți echilibrul electrolitic cu băuturi bogate în electroliți, cum ar fi băuturile sportive sau apa de cocos. Acestea nu numai că te vor ajuta să te hidratezi, dar vor reface și mineralele esențiale pe care alcoolul tinde să le epuizeze.

Rehidratează-te cu apă sau băuturi bogate în electroliți

Restabiliți echilibrul electrolitic cu băuturi bogate în electroliți, cum ar fi băuturile sportive sau apa de cocos. Acestea nu numai că vă vor ajuta să vă hidratați, ci vor reduce și mahmureala.

În timp ce mâncarea s-ar putea să nu fie cea mai atrăgătoare, un mic dejun bogat în nutrienți poate face minuni. Optați pentru alimente care sunt ușoare pentru stomac, cum ar fi cereale integrale, fructe și proteine slabe. Acestea pot ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și oferă energia necesară pentru recuperare.

Analgezicele pentru mahmureala de după Crăciun

Analgezicele fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofenul sau aspirina, pot ajuta la reducerea efectelor cauzate de mahmureala de după petrecere. Cu toate acestea, fiți prudenți cu paracetamolul. Poate fi greu pentru ficat atunci când este combinat cu alcoolul. Urmați întotdeauna instrucțiunile de dozare recomandate.

mahmureala, cum să o eviți

Sursă: Dreamstime

Odihniți-vă pentru a permite corpului dumneavoastră să se recupereze

Dacă programul vă permite, luați în considerare alocarea unui timp suplimentar pentru somn. Odihna este o componentă crucială a recuperării, iar acordarea timpului de care are nevoie organismul pentru a se recupera poate accelera procesul de vindecare după mahmureala de Crăciun.

Zicala „cui pe cui se scoate nu funcționează”. Mai mult alcool întârzie recuperarea și poate agrava deshidratarea. Cel mai bun mod de a evita mahmureala este, bineînțeles, moderația. Alternați băuturile alcoolice cu apă, mâncați înainte de a bea și cunoașteți-vă limitele.

Înțelegerea răspunsului organismului la alcool poate contribui mult la prevenirea viitoarelor mahmureli. Iată 2 băuturi pentru mahmureala pe care le puteți încerca.

Amestec de apă de cocos și suc de ananas

  • Amestecați în părți egale apă de nucă de cocos și suc de ananas;
  • Apa de cocos ajută la rehidratare, în timp ce sucul de ananas oferă vitamine;
  • Serviți peste gheață pentru o băutură răcoritoare și hidratantă.

Limonadă cu ghimbir și mentă

  • Combinați feliile de ghimbir proaspăt, frunzele de mentă și sucul de lămâie;
  • Adăugați apă și un strop de miere pentru dulceață;
  • Ghimbirul ajută digestia, menta calmează stomacul, iar lămâia oferă vitamine.