Cel mai periculos preparat de Crăciun. Este o otravă pentru organism

Cel mai periculos preparat de Crăciun. Este o otravă pentru organism Sursa foto: arhiva EVZ

Doctorul Virgiliu Stroescu a declarat că unul din preparatele pe care îl fac românii de Crăciun este extrem de periculos pentru sănătate. Puțini știu că riscurile sunt mari.

Doctorul Virgiliu Stroescu a declarat că friptura, un preparat pe care mulți români îl fac de Crăciun, este o otravă pentru organism. El a mai spus că această mâncare produse foarte mult colesterol și că aroma de fum și funinginea de la grătar nu sunt sănătoase pentru oameni.

Friptura, otravă pentru organism

„Este un preparat gustos, dar hai să analizăm puțin. Cea mai mare otravă a organismului, a planetei noastre este colesterolul, îi spune ciclopentanoperhidrofenantreno. Este gruparea care produce colesterolul, este ca un fel de ipsos pe vase. Deci, ăsta când se sparge un vas, vine colesterolul și îl repară. Din el se face vitamina D, din el se fac toți hormonii, steroizii, dar are un lucru, în cantități mici, ficatul face exact cât trebuie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deci, mie îmi face colesterolul cât trebuie, însă atunci când vine cineva și îmi bagă o friptură, din care dă colesterol și de la o vacă și atunci îmi crește colesterolul. Laptele, brânza, ouăle, toate produsele de origine animală au colesterol în timp ce produsele vegetale nu au colesterol și au fibre vegetale care sunt formidabile”, a mărturisit doctorul Virgiliu Stroescu pentru România TV.

grătar, friptură

Cel mai periculos preparat de Crăciun. Este o otravă pentru organism/ Sursă foto: Dreamstime.com

Cine nu are voie să mănânce friptură

Virgiul Stroescu consideră că toată carnea de pe galantare reprezintă un mare pericol pentru sănătatea omului pentru că ajunge să se înnegrească în aproximativ 10 ore. Carnea roșie are în mijloc un nucleu de fier și în contact cu oxigenul se produce acea substanță neagră.

El a mai spus că cei care au alergie la carnea roșie, care au diabet sau au probleme cu sistemul digestiv nu au voie să mănânce friptură.

Alte alimente periculoase de pe masa de Crăciun

Nici toba, caltaboșul și slănina afumată nu sunt sănătoase. Mezelurile tradiționale pot fi periculoase pentru digestie, ficat și pancreas. Evită aceste grasimi concentrate, care îți pot afecta sistemul circulator, dar și ficatul și pancreasul.

Medicii ne recomandă să mâncăm cu moderație cozonac, bomboane, ciocolată și prăjituri. Ei au declarat că este bine să alegem preparatele facute în casă, fără conservanții și E-uri.