Evenimentul ZileiSocialMAE, avertisment pentru românii care intenţionează să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos

MAE, avertisment pentru românii care intenţionează să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos

MAE, avertisment pentru românii care intenţionează să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos
MAE a anunţat despre modificarea condiţiilor de intrare pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos, în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE  informează că autorităţile olandeze au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos. Noile măsuri se aplică începând de astăzi, 23 ianuarie 2021.

Astfel, conform informaţiilor comunicate public de autorităţile olandeze, toate persoanele care călătoresc în Regatul Ţărilor de Jos din zone de risc. Inclusiv România.  Fie pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să prezinte un test rapid. Antigen sau LAMP efectuat cu maximum 4 ore înainte de plecare.

Măsura se aplică inclusiv pasagerilor aflaţi în tranzit

MAE precizează că măsura menţionată se aplică suplimentar faţă de obligaţia aplicabilă persoanelor cu vârsta de peste 13 ani. Şi care intenţionează să efectueze o călătorie pe cale aeriană, feroviară, maritimă sau rutieră. Mai mult, trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

MAE: Testul trebuie efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul olandez

Suplimentar celor două teste, toate persoanele cu vârsta de peste 13 ani mai au de  completat ceva. Cei care călătoresc cu avionul în Regatul Ţărilor de Jos trebuie să completeze o declaraţie de sănătate obligatorie. Aceasta se poate găsi pe pagina de internet, aici.

Totodată, persoanele care sosesc din state terţe (altele decât cele membre UE) trebuie să completeze încă o declaraţie pe propria răspundere, disponibilă aici.

Operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligaţia de a verifica dacă pasagerii care sosesc pe cale aeriană sau maritimă deţin cele două teste pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, lipsa acestora atrăgând imposibilitatea îmbarcării.

Totodată, potrivit măsurilor aplicabile la acest moment, la sosirea în Regatul Ţărilor de Jos, persoanelor care se deplasează din state încadrate în zona roşie sau portocalie (România este inclusă în zona portocalie) li se recomandă ferm autoizolarea pentru o perioadă de 10 zile.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: 0031 70 354 15 80, 0031 70 322 86 12, 0031 70 331 99 80, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Haga: 0031 651 596 107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet aici.


Accesează: