Evenimentul Zilei > Politica > Lupta dintre Orban și Cîțu mai cunoaște un episod. Anunț de ultim moment
Lupta dintre Orban și Cîțu mai cunoaște un episod. Anunț de ultim moment

Lupta dintre Orban și Cîțu mai cunoaște un episod. Anunț de ultim moment

Ludovic Orban a mai făcut un pas spre șefia PNL, după ce o puternică organizație locală a partidului a anunțat că-l va susține pentru un nou mandat de președinte.

Ludovic Orban a făcut încă un pas spre șefia PNL.

Ludovic Orban a obținut susținere din partea unei importante organizații de partid, pentru un nou mandat de președinte PNL. Aceasta, în vreme ce Florin Cîțu, rivalul său la șefia partidului, se confruntă cu grave probleme la Guvern. Lipsit de grija guvernării, Orban își face campanie electorală prin filialele partidului. Și, se pare, cu succes.

O importantă organizație a PNL a decis să-l sprjine pentru un nou mandat în fruntea partidului. Este vorba despre organizația PNL Sector 1, condusă de Sebastian Burduja. Liberalii bucureșteni au decis să-i acorde susținerea lui Ludovic Orban, pentru un nou mandat, după cum relatează Capital.

Pentru Ludovic Orban, această decizie reprezintă o mica victorie, având în vedere disputele interne din ultima perioadă. Fostul premier este contestat puternic, în special de organizațiile din Ardeal. Lui Orban i se reproșează felul în care a cedat toate ministerele importante, la negocierile pentru formarea guvernului.

„Biroul Politic al PNL S1 a decis prin vot deschis şi în unanimitate, acordarea sprijinului lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de preşedinte al PNL, la următoarele alegeri din cadrul Congresului PNL”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PNL Sector 1.

Ludovic Orban este membru al acestei organizații, PNL Sector 1. Astfel, sprijinul primit pentru un nou mandat la șefia PNL este de la sine înțeles.

„Suntem mândri că preşedintele PNL este membru la Sectorul 1. I-am fost alaturi în fiecare campanie, în fiecare provocare pe care a avut-o în ultimii ani. Și l-am sustinut în toate demersurile, de la moţiunea de cenzura care a trimis PSD în istorie, la guvernarea complicata cu un parlament ostil şi în vremuri de criză, până la alegerile şi negocierile deloc simple. Îi vom fi alături în continuare, în toate provocarile ce urmează”, se arată în postare.

Ludovic Orban, încă un pas spre șefia PNL

Ludovic Orban a obținut susținerea PNL Sector 3, la începutul lunii februarie, pentru un nou mandat. De asemenea, în urmă cu o săptămână, Ludovic Orban a primit și susținerea PNL Vrancea. Aceasta este o organizație controlată de controversatul ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan – Grindă.

Liberalii vrânceni au ales, pentru a-și anunța susținerea pentru Ludovic Orban, preziua vizitei premierului Florin Cîțu în județ. Se pare, că a fost un moment nepotrivit, iar acest lucru nu i-a picat foarte bine actualului premier. Chiar dacă nu a lăsat să se vadă și a participat la toate întâlnirile organizate de liberalii din Vrancea.

Ludovic Orban şi-a informat colegii că intenţionează să candideze din nou pentru funcţia de preşedinte al partidului, la Congres.

În schimb, Florin Cîțu întârzie să anunțe dacă îl va contracandida pe Orban. El refuză să răspundă la întrebările pe această temă. Premierul susține că este preocupat de alte subiecte aflate la ordinea zilei.