Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban despre o schimbare în sistemul educațional: „Nu avem motive”
Ludovic Orban despre o schimbare în sistemul educațional: „Nu avem motive”

Ludovic Orban despre o schimbare în sistemul educațional: „Nu avem motive”

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că nu vede un motiv serios pentru schimbarea sistemului stabilit de autorități pentru desfășurarea cursurilor școlare, în contextul pandemiei de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a precizat că decizia care a stat la baza actualului sistem de desfășurare a cursurilor, în trei scenarii (față în față, mixt – față în față/online și online) a fost fundamentată pe opiniile specialiștilor epidemiologici. El a spus că nu vede nici un motiv pentru o schimbare  chiar și în actualele condiții de răspândire a noului coronavirus.

„Din punctul meu de vedere, nu văd, în momentul de faţă, un motiv foarte serios ca să schimbăm acest sistem. Deşi, vă spun, m-am exprimat public, copilul la şcoală este protejat pentru că se află sub supravegherea cadrului didactic, poartă mască, chiar şi în pauză, cadrele didactice au obligaţia să-l supravegheze cum se joacă”, a precizat Ludovic Orban.

El a răspuns întrebărilor legate de faptul că în unele ţări europene şcolile au rămas deschise, deşi au fost impuse noi măsuri de carantină, şi dacă ia în calcul o astfel de variantă.

„Sigur că sunt ţări care menţin şcolile deschise, este o decizie pe care au luat-o, vrem să vedem ce efecte va produce. Pentru că, pe de altă parte, vă aduceţi aminte, când am luat decizia să începem şcoala, a existat un măcel împotriva noastră, că nu avem niciun pic de inimă, că nu vrem să protejăm copiii din România, că îi ducem cu paşi siguri la îmbolnăvire”, a arătat Ludovic Orban.

Sistemul funcționează bine

Premierul a subliniat că deciziile legate de desfășurarea anului școlar au fost luate în baza unor evaluări și a unor analize a situației epidemiologice.

„Urmărim tot ce se întâmplă în orice altă ţară, în fiecare domeniu de activitate, de asemenea, urmărim modul în care se derulează procesul educaţional în acest sistem, facem evaluări periodice. Dacă va fi necesar să schimbăm acest sistem, evident că vom face o dezbatere publică şi vom anunţa decizia. Deocamdată, acest sistem este introdus din data de 14 septembrie, de când a început şcoala, a funcţionat o lună şi jumătate”, a declarat Ludovic Orban

Ludovic Orban a precizat că actualul sistem de organizare a cursurilor asigură accesul copilului la procesul educaţional, iar pe de altă parte protejează sănătatea, atât a copiilor, cât şi a părinţilor şi bunicilor lor. Premierul a precizat că rata de infectare cu COVID-19 în rândul populaţiei şcolare nu a crescut semnificativ, iar acest lucru demonstrează că măsura este bună.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: