Evenimentul Zilei > Social > Schimbare majoră în România. Motoarele sunt turate la maximum. Se întâmplă azi
Schimbare majoră în România. Motoarele sunt turate la maximum. Se întâmplă azi

Schimbare majoră în România. Motoarele sunt turate la maximum. Se întâmplă azi

Autoritatea pentru Digitalizarea României lansează Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală.

Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală (CNTD) va fi lansat marţi, într-un eveniment transmis online, la care vor participa cei peste 200 de membri ai săi, a anunţat, vineri, într-un comunicat, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).

„Un pas esenţial în procesul de transformare digitală a României este întărirea relaţiei de colaborare între sectorul public şi cel privat. Acesta este motivul pentru care ADR a iniţiat Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală – o agora digitală, dar şi un organism tehnic, în care instituţiile aflate în serviciul public, împreună cu partenerii privaţi din industria IT&C, vor trasa parcursul corect către o Românie digitală şi puternic conectată la statele partenere din UE şi NATO. România porneşte pe drumul accelerat spre digitalizare cu două vulnerabilităţi mari – lipsa pilonilor esenţiali, cum sunt identitatea electronică sau interoperabilitatea, şi competenţele digitale limitate”, se arată în comunicat.

CNTD este o entitate consultativă a ADR

Potrivit sursei citate, CNTD este o entitate consultativă a ADR, ce va contura direcţiile necesare pentru elaborarea politicilor publice din domeniul transformării digitale.

De asemenea, priorităţile noului Consiliu, în perioada următoare, vor fi reflectate şi în grupurile de lucru ale instituţiei: Cloud guvernamental, Identitate electronică, Transformare digitală, Inteligenţă Artificială şi Big data, Competenţe digitale, Facturare electronică şi Interoperabilitate.

ADR transmite un mesaj legat de modul cel mai sigur pentru tranzacții online

Autoritatea pentru Digitalizarea României transmite un mesaj pentru populație legat de modul cel mai sigur pentru tranzacții online.

Mai exact, susțin oficiali de la Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ghișeul.ro este singura platformă online de plată a serviciilor publice fără commision.

În contextul apariției și promovării în mediul online a mai multor platforme online care realizează plăți comisionate cu sume consistente, Autoritatea pentru Digitalizarea României revine cu precizări despre funcționarea Ghișeul.ro – Sistemul Naţional Electronic de Plată online cu zero comision pentru contribuabili.

Conform datelor oficiale, peste 725.000 de persoane fizice și juridice au acum cont pe Ghișeul.ro.

De asemenea, de la începutul anului, 227.000 de cetățeni și companii s-au înregistrat în platformă și peste 740.000 de tranzacții online au fost înregistrate, toate cu zero comision.

Înregistrarea în platformă este sigură și durează doar 5 minute.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: