De ce se țin alegeri pe 6 decembrie. Ludovic Orban, un nou atac la Renate Weber

De ce se țin alegeri pe 6 decembrie. Ludovic Orban, un nou atac la Renate Weber

Dacă alegerile parlamentare vor fi amânate, Renate Weber va rămâne Avocat al Poporului și va continua să facă sesizări la Curtea Constituțională, precum cele care au dus la creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a justificat, astfel, decizia ca alegerile să se țină pe 6 decembrie, data la care au fost programate. El a arătat spre Renate  Weber, spunând că aceasta este responsabilă pentru înmulțirea numărului de infectări cu noul coronavirus. Orban a legat evoluția pandemiei de sesizările făcute de Avocatul Poporului la CCR.

„Este nevoie de alegeri parlamentare, îi îndemn pe oameni să-şi pună întrebarea: o mai vor pe Renate Weber în fruntea Avocatului Poporului? Dacă nu facem alegeri, Renate Weber o să rămână în fruntea Avocatului Poporului şi o să fie în continuare responsabilă pentru sesizări la Curtea Constituţională care au dus la creşterea dramatică a numărului de infectări”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a făcut referire și la PSD, principalul adversar politic, despre care a spus că duce economia României spre faliment, prin actele normative pe care le adoptă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mai vor (alegătorii- n. red.) ca PSD-ul să căsăpească economia, să inventeze noi şi noi acte normative care să ducă România spre faliment, spre prăpastie economică? Dacă nu mai vor, atunci este nevoie de alegeri”, a afirmat Orban.

Campania electorală nu este un risc

Conferinta de presa sustinuta de Avocatul Poporului, Renate Weber.

În acest context, premierul a precizat că derularea campaniei electorale nu reprezintă un risc suplimentar în răspândirea virusului.

„În cazul în care candidaţii, echipele de campanie respectă regulile, nu există nici un fel de risc pentru a creşte răspândirea virusului. De asemenea, modul în care organizăm ziua votului este de asemenea natură, încât omul se poate duce în siguranţă la vot”, a mai explicat Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că în toate ţările europene s-au organizat alegeri la termen, indiferent că au fost alegeri prezidenţiale, parlamentare sau locale.

„În Statele Unite, deşi Statele Unite se confruntă cu cel mai mare număr de infectări, se organizează alegerile prezidenţiale, pentru că asta înseamnă democraţia, înseamnă puterea cetăţeanului de a decide viitorul României. Din 4 în 4 ani, cetăţeanul transferă puterea pe care o deţine către corpul reprezentativ ca să ducă România în direcţia pe care vrea cetăţeanul să o ducă. Astăzi, PSD-ul duce România într-o direcţie contrară voinţei care există astăzi în societatea românească”, a spus Ludovic Orban.