În Ucraina au fost înregistrat un nou record de 8.752 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Anunțul a fost făcut de Consiliul Securităţii şi Apărării Naţionale, care a precizat că numărul infectărilor este în creştere faţă de cele 8.312 cazuri raportate vineri. În total, în Ucraina, a fost înregistrat, până în prezent, un număr total de 387.481, după cum informează Reuters.

Un alt stat vecin al României, Ungaria a raportat şi ea un record de 3.908 cazuri de infectări cu noul coronavirus sâmbătă. Potrivit informațiilor oficiale, furnizate de guvern, numărul pacienţilor din spitale a depăşit 4.000 pentru prima data, de la izbucnirea pandemiei. De asemenea, numărul de decese a crescut cu 51, ajungând la 1.750.

Polonia a raportat un record de 21.897 de noi infecţii cu coronavirus sâmbătă, faţă de 21.629 vineri. În acest timp, țara se confruntă cu proteste masive ca urmare a adoptării unei decizii ce interzice avortul, luată săptămâna trecută. Guvernul polonez a anunţat vineri închiderea cimitirelor pentru trei zile, în preajma Sărbătorii Tuturor Sfinţilor, pentru a opri noile contaminări cu coronavirus în ţară.

Germania și SUA bat noi recorduri

Germania a marcat sâmbătă un alt număr record zilnic de infecţii cu coronavirus, înregistrând 19.059 de cazuri în ultimele 24 de ore, în timp ce ţara se pregăteşte să înceapă o nouă perioadă de izolare săptămâna viitoare.

Cifrele publicate de Institutul Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor au fost cele mai recente dintr-o serie de cazuri în continuă creştere pentru o săptămână. Raportul de vineri a relevat 18.681 de cazuri noi. Acum o săptămână, RKI raportase 14.714 de cazuri, aminteşte DPA.

Statele Unite au înregistrat vineri peste 94.000 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei, potrivit bilanţului publicat de Universitatea Johns Hopkins, preluat de AFP. Cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale, ţara, care se confruntă cu o creştere a epidemiei de la începutul toamnei, a înregistrat 94.125 de cazuri noi, conform raportării făcute vineri la 20:30 (sâmbătă, 00:30 GMT).