Evenimentul Zilei > Social > Record de infectări cu noul coronavirus! Europa conduce detașat! Care este singura țară unde epidemia bate în retragere
Record de infectări cu noul coronavirus! Europa conduce detașat! Care este singura țară unde epidemia bate în retragere

Record de infectări cu noul coronavirus! Europa conduce detașat! Care este singura țară unde epidemia bate în retragere

Într-un clasament întocmit de una dintre cele mai prestigioase agenții de presă din lume, rezultă că întregul continent european ete răvășit de numărul tot mai mare de infecții cu noul coronavirus.

În ultimele cinci zile, 14 ţări din Europa au raportat cifre record la rata infecției cu noul coronavirus, ceea ce arată de epidemia este foarte departe de a se sfârșit. Potrivit AFP, Europa se află în fața celui de-al doilea val care a lovit cu o putere uriașă, și asta pentru că oamenii refuză să mai aplice măsurile de protecție sanitară impuse de autorități. Jurnaliștii de la AFP mai scriu că în Europa s-au înregistrat un număr record de spitalizări.

Din datele studiului rezultă că numărul de paturi de spital ocupate în prezent de pacienţi afectaţi de COVID-19 sunt făcute disponibile de 35 de ţări şi teritorii din cele 52 ale Europei, reprezentând 470 milioane de locuitori (55% din populaţie). Cea mai mare parte din ţările Uniunii Europene publică aceste date, cu excepţia Germaniei, Suediei, Greciei, Lituaniei şi Maltei.

România nominalizată printre cele 14 țări

Printre cele 14 țări din Europa, care au atins cifre record, și în ceea ce privește spitalizările, se regăsește și România, dar și Polonia cu 14.631 bolnavi, Cehia cu 6.604 cazuri și Belgia cu 5.924 de noi pacienți. Aceste țări au și cei mai mulți oameni internați în spitale. În top se mai se situează Ungaria, Bulgaria, Portugalia, Austria, Slovacia, Croaţia, Slovenia, Albania, Letonia, Islanda şi Gibraltar.

Cele mai afectate țări din Europa, raportat la numărul populației, sunt Cehia cu 62 de bolnavi la 100.000 de locuitori, România cu 57, Belgia cu 51 şi Polonia cu 39.

La numărul de cazuri noi, cele mai multe înregistrate într-o singură zi, Franța conduce detașat cu 21.160, Spania – 17.520, Ucraina – 16.332 şi Italia – 15.964.

Rata de transmitere este tot mai mare

Jurnaliștii de la AFP mai spun că raportat la săptămâna trecută, pe bătrânul continent au fost raportate mai mult cu 100.000 de cazuri noi.

Ţările în care creşterea a fost cea mai puternică în raport cu săptămâna precedentă sunt Serbia (+97%), Belgia (+81%), Austria (+69%) şi Italia (+65%), ele fiind printre cele care au cel puţin 200 de paturi ocupate.

Singura țară unde se constată un regres al epidemiei este Muntenegru unde au fost raportate cu 16 la sută cazuri, mai puțin față de săptămâna precedentă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.