Evenimentul ZileiActualitateLovitură pentru români privind Certificatul Verde. Alexandru Rafila a făcut anunțul de care se temeau toți

Lovitură pentru români privind Certificatul Verde. Alexandru Rafila a făcut anunțul de care se temeau toți

Lovitură pentru români privind Certificatul Verde. Alexandru Rafila a făcut anunțul de care se temeau toți
Proiectul obligativității certificatului verde la locul de muncă rămâne în picioare, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care se opune însă unei măsuri extreme.

Proiectul impunerii certificatului verde la locul de muncă rămâne în picioare, după cum a anunțat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății în guvernul condus de Nicolae Ciucă. Întrebat dacă acest act va fi obligatoriu pentru a merge la serviciu, indiferent că vorbim despre loc de muncă la stat sau la privat, Alexandru Rafila a precizat.

Ce spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre proiectul certificatului verde

„Consensul a progresat, avem un feedback pozitiv şi cred că adoptarea unui certificat verde cu toate categoriile de eventualităţi – vaccinare, testare, trecere prin boală – este oportună.

Vrem ca el să fie introdus atunci când există justificare epidemiologică, când e raţional, şi să renunţăm la el când nu mai e cazul. Asta e ideea, să nu fie pentru totdeauna”, a spus ministrul Sănătății la Antena 3.

„Nu renunţăm complet la idee. Propunerea a fost legată de utilizarea pentru o perioadă de timp limitată ţinând cont de contextul epidemiologic. Dacă e o creştere a cazurilor două săptămâni, se introduce şi se renunţă când scade incidenţa”, a mai afirmat Alexandru Rafila în cadrul emisiunii „Subiectiv”.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă anunțase că acest act trebuie să devină o prioritate

Pe de altă parte, oficialul a mai precizată că i se pare exagerată ideea ca persoanele nevaccinate să rămână fără loc de muncă. „Certificatul verde reprezintă o prioritate. Suntem o țară care, din păcate, am avut o experiență tragică a valului 4. Observam că în alte țări din Europa se manifestă cel de-al cincilea val, ca atare fac apel la toți parlamentarii să înțeleagă și să finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde”, spunea prim-ministrul Nicolae Ciucă săptămâna trecută.

Angajații de la privat și de la stat vor beneficia de testare gratuită pentru COVID pentru intrarea la locul de muncă, însă doar pentru 30 de zile, anunța președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății.


Accesează: