Evenimentul Zilei > Actualitate > Autoritățile din România au început să se panicheze. Mesajul pe care l-a transmis ministrul Sănătății și care nu ar fi trebuit să apară public
Autoritățile din România au început să se panicheze. Mesajul pe care l-a transmis ministrul Sănătății și care nu ar fi trebuit să apară public

Autoritățile din România au început să se panicheze. Mesajul pe care l-a transmis ministrul Sănătății și care nu ar fi trebuit să apară public

Explozia de cazuri de infectare cu coronavirus au băgat în alertă autoritățile care mai administrează țara în această perioadă. Ce mesaj a transmis ministrul Sănătății managerilor de spitale.

Autoritățile care mai conduc țara în această perioadă de recrudescență a pandemiei de coronavirus sunt extrem de îngrijorate. Cazurile de infectare cresc de la zi la zi, la fel și numărul pacienților ce se află în stare gravă la secțiile ATI. Cseke Atila, noul ministru al Sănătății, a  avut o discuție, marții, cu managerii de spitale, la sediul Prefecturii Capitalei, și le-a atras atenția acestora că trebuie să se pregătească pentru ce e mai rău.

Mesajul pe care l-a transmis ministrul Sănătății către managerii de spitale

„Vine o perioadă foarte, foarte grea. Nici 1600 de paturi de ATI s-ar putea să nu ne ajungă”, a spus ministrul Sănătății, conform Antena 3. „În spatele uşilor închise şefii din sănătate vorbesc despre un val mult mai agresiv, ambulanţa deja nu mai face faţă solicitărilor iar problemele din spitale se înmulţesc cu aceeaşi viteză cu care creşte numărul pacienţilor cu COVID.

Avem un record de îmbolnăviri faţă de valul precedent – 6.789 de români au fost diagnosticaţi doar azi cu COVID. Peste 8.000 sunt internaţi în spitalele deja sufocate de creşterea extrem de rapidă a cazurilor. Iar în secţiile ATI mai trebuie şi medici, şi paturi. Sunt 990 de pacienţi COVID în stare critică deja. Ascultaţi în exclusivitate discuţiile din timpul şedinţei”, notează sursa citată.

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6.789 noi cazuri de coronavirus.

Cazurile au explodat și în România

Până astăzi, 21 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.158.841 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 80 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.082.701 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.789 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 80 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: